Home » De mooiste route in Noordoost-Amerika: van Boston naar Chicago

De mooiste route in Noordoost-Amerika: van Boston naar Chicago

by Sander
Toronto, Hoogbouw in Canada

Amerika is het land van grote automerken als Chrysler, Ford en Chevrolet en lijkt gebouwd te zijn om met de auto te verkennen tijdens een rondreis. Maar de Verenigde Staten heeft veel meer dan bekende automerken. Het is ook het land van nationale parken, mooie stranden en een boeiende geschiedenis. En van prachtige steden. In het noordoosten kent iedereen New York, maar Boston en Chicago zijn minstens zo interessant. Combineer beide steden in één reis!

Rijke geschiedenis in Boston

Afgezonderd van de hoogbouw zou je tijdens een Boston vakantie kunnen denken dat je je nog steeds in Europa bevindt. De korte reistijd, de Ierse pubs en vele historische gebouwen in de hoofdstad van Massachusetts geven de stad een Europees sausje. Het geeft je even de gelegenheid om te wennen in het land waar alles in de overtreffende trap plaatsvindt. Naarmate je naar het westen rijdt, in de richting van Chicago, laat Amerika zijn ware gezicht zien.

Rijke geschiedenis in Boston

De natuur in: wildlife en watervallen

Na de geschiedenis in Boston is het tijd om de natuur in de trekken. De eerste stop is het Adirondack Park. In dit park leven veel wilde dieren, waaronder herten, beren en vossen. Na de autorit is het lekker om je benen te strekken. Dat komt goed uit, want in Adirondack Park zijn veel wandelroutes.

Als je dacht dat je in het Adirondack Park alles al had gezien heb je het mis. De volgende stop bevindt zich precies op de grens met Canada en heeft een wereldwijde aantrekkingskracht: de Niagara Falls. Deze watervallen behoren tot de grootste van de wereld. Koop aan de Canadese zijde een ticket voor de boot Maid of the Mist en vaar onder het donderende geweld door.

De natuur in wildlife en watervallen

Hoogbouw in Canada

Nu je toch in Canada bent moet je er ook gelijk maar gebruik van maken. Dus op naar Toronto! Deze wereldstad ligt op minder dan een uur rijden van de Niagarawatervallen en bezit een boeiende mix van culturen. Voordat je de stad gaat verkennen is het leuk om eerst de hoogte in te gaan. De CN Tower was lange tijd het hoogste vrijstaande gebouw ter wereld en vanaf grote hoogte kun je door de glazen vloer recht naar beneden kijken. Eenmaal beneden is het tijd om naar de haven te gaan. Ga met de ferry naar de Toronto Islands en geniet in alle rust van de indrukwekkende skyline.
Toronto, Hoogbouw in Canada

Detroit en Hollandse glorie

Helaas is het na Toronto weer tijd om de route te vervolgen. In autostad Detroit passeer je opnieuw de Canadees-Amerikaanse grens. Ford, General Motors en Chrysler hebben hier hun thuisbasis. Heb je tijd over, bezoek dan het museum van Ford waar je tal van oude modellen kunt bewonderen.

Dacht je dat je in Boston in Europa was, dan moet je je in Holland helemaal in je ogen wrijven. Dit stadje in de staat Michigan is ooit gesticht door Nederlanders en in de vorm van het kleine themapark Nelis’ Dutch Village wordt hier bij stilgestaan. Leuk om een paar uurtjes rond te lopen, voordat de laatste etappe van de Boston-Chicago reis van start gaat.

Detroit en Hollandse glorie

De mooiste skyline van Amerika

New York mag dan de bekendste skyline van Amerika hebben, volgens inwoners van Chicago hebben zij de mooiste skyline van het land. Als je vanuit Holland via Lake Michigan in de verte de skyline van Chicago ziet opdoemen kun je je een beetje voorstellen waar ze op doelen in de grootste stad van Illinois. Maar een vakantie in Chicago heeft veel meer dan alleen hoogbouw te bieden. Juist de mix van vele hoogtepunten maakt deze stad zo bijzonder. De prachtige stranden en parken, rijke muziekscene en de boeiende architectuur van Chicago zorgen voor een mooi slot van je reis door Noordoost-Amerika.

Chicago, De mooiste skyline van Amerika

You may also like