Home » Een mooie rondreis door Argentinië en Chili

Een mooie rondreis door Argentinië en Chili

by Eva Groene
argentinie buenois aires bezienswaardigheden en tips omslag

Zuid-Amerika is een heel andere wereld dan de Verenigde Staten en Canada aan de andere kant van de evenaar. Hier wordt Spaans en Portugees gesproken en er is aanzienlijk minder welvaart dan in de VS. Maar de mensen bruisen van levenslust en de grote steden en de natuur van landen als Argentinië en Chili zijn prachtig en zeker de moeite waard. Je kunt tijdens een rondreis door Zuid-Amerika een bezoek aan Chili en Argentinië prima combineren.

Buenos Aires, stad van pleinen en parken

De hoofdstad van Argentinië werd in de 16e eeuw door een Spaanse ontdekkingsreiziger gesticht. De stad is in de loop der eeuwen uitgegroeid tot veruit de grootste stad van Argentinië met mooie parken en nog veel bewaard gebleven architectuur uit de koloniale tijd. Het bekendste plein van Buenos Aires is Plaza de Mayo. In de wijk La Recoleta bevindt zich het graf van de bekende presidentsvrouw Evita Peron, dit graf is door toeristen te bezoeken. Daarnaast heeft Buenos Aires nog vele kleurrijke wijken die het bekijken zeker waard zijn.

buenois aires bezienswaardigheden en tips omslag

De ongerepte natuur van Vuurland

Vuurland ligt op de grens tussen Argentinië en Chili. Je kunt hier onder leiding van een gids de mooie en ongerepte omgeving verkennen. Je kunt hier genieten van mooie vergezichten, grote meren en mooie baaien. Vrijwel ongemerkt steek je de grens met Chili over. Je kunt een boottocht maken over het Beaglekanaal, waar je zeevogels en zeeleeuwen kunt spotten. Op het eiland Isla Martillo leeft al vele jaren een omvangrijke pinguïnkolonie. Vervolgens kun je doorreizen naar de meest zuidelijke stad van Chili, Punta Arenas.

chili Punta Arenas bezienswaardigheden en tips

Nationale parken in Chili

Chili heeft meerdere nationale parken. Het Nationaal Park Torres del Paine staat op de wereld erfgoedlijst van UNESCO. Een bezoek aan Torres del Paine wordt door veel toeristen als één van de hoogtepunten van hun reis door Zuid Amerika beschouwd. Hier bevinden zich drie massief granieten bergen die omhoog rijzen uit de Patagonische steppe. Je zit hier midden in het Andesgebergte met zijn eeuwig besneeuwde toppen. In het nationaal park kun je prachtige wandelingen maken over de goed begaanbare paden. Het park biedt een broedplaats voor verschillende vogels en andere dieren en er is een rijke verscheidenheid aan flora te bewonderen. Door het Andesgebergte kun je vervolgens terug reizen naar Buenos Aires waar je de terugreis naar Nederland kunt aanvaarden. Je kunt de reis door dit deel van Zuid-Amerika zo indelen als je wilt. Je kunt natuurlijk ook een georganiseerde reis boeken als je geen zin hebt om zelf een programma uit te stippelen.

chili Park Torres del Paine bezienswaardigheden en tips omslag

You may also like