Home » Mindfulness retreat boeken

Mindfulness retreat boeken

by Sander
Mindfulness retreat

Als je al langere tijd vermoeid bent en weinig energie hebt, is het boeken van een rustgevende vakantie of mindfulness retreat een goed medicijn. Helemaal tot rust komen, genieten van de natuur en van het moment.  Het zal je zeker goed doen.  Op deze pagina hebben we een aantal tips voor het boeken van een rustgevende vakantie of retreat.  Een mindfulness retreat bijvoorbeeld.  Je kunt een dergelijke retreat in Nederland, de Ardennen of Frankrijk boeken maar een  retreat boeken in bijvoorbeeld Thailand, Bali of Sri Lanka,  geeft net dat extra’s. Een tijdje verblijven in een land met een andere cultuur doet ook wat met je. Zeker als kiest voor een land met een hoog gehalte aan spiritualiteit.

Je problemen en zorgen thuis laten

Leven in het hier en nu, dat is wat veel mensen nastreven. In de praktijk is dat eenvoudiger gezegd dan gedaan. Wie heeft er echt controle over zijn gedachten en is echt in staat om in het Hier en Nu te leven. Tijdens een retreat die in het teken van mindfulness staat, wordt je geleerd te genieten van het moment. Helemaal “Zen”te zijn.  Door je zorgen thuis te laten en te genieten van wat er is, voel je je lichter en blijer. Yoga en meditatie beoefenen tijdens je retreat helpen je hierbij.  Ook ademhalingsoefeningen helpen. Het is niet eenvoudig om alles los te laten.  Het kan echter wel!

Yoga en meditatie tijdens je retreat beoefenen

Als je een yoga- of mindfulness retreat boekt, kan je meestal deelnemen aan gratis yoga- en meditatielessen. Er wordt je geleerd hoe je door middel van yoga beter in evenwicht kunt komen en hoe je middels meditatie rust in jezelf vindt.  Als je een retreat in bijvoorbeeld Thailand of Zuid-India boekt, zal spiritualiteit een extra onderdeel zijn van je dagelijkse beleving.  De natuurlijke omgeving met tempels en monniken verdiepen je gevoel van tevredenheid en beleving. Een yoga vakantie kan overigens ook een ideale manier zijn om te ontspannen. Voor singles worden er door diverse reisorganisaties yoga single reizen georganiseerd. Die zijn ook aantrekkelijk voor mensen die nog geen kennis van yoga en meditatie hebben en het leuk vinden om met een groep op reis te gaan.

You may also like