Home » Met de taxi naar Schiphol, is dat duurder?

Met de taxi naar Schiphol, is dat duurder?

by Sander
Met de taxi naar Schiphol, is dat duurder

Met de taxi naar Schiphol klinkt misschien als een dure ervaring en het niet waard. Maar het tegendeel is waar. Het lijkt een hoop geld omdat het een bedrag is, maar wanneer je zelf vervoer regelt zoals je eigen auto dan is dat een stuk duurder met meerdere kleinere bedragen. In dit artikel behandelen we alle kostenposten en waarom de taxi ongeveer net zo duur is als niet goedkoper.

De ervaring is al geld waard

Wanneer je met de taxi naar Schiphol gaat brengt dit ook een hoop andere non financiële voordelen met zich mee. De taxichauffeur komt je bij je voordeur ophalen en stippelt de hele route voor je uit en hoelang je ongeveer onderweg bent. Daardoor hoef je je geen zorgen te maken over het missen van je vliegtuig! Ook hoef je zelf niet te rijden en heb je dus tijd om andere dingen te doen zoals werken indien het een zakenreis is. Ook word je afgezet voor je terminal en hoef je minder ver te lopen. Op de terugweg is het net zo makkelijk. De taxi wacht op je op de afgesproken tijd en je kunt zo instappen. Niet je auto nog zoeken of wachten op een trein. Zo rijdt de taxi van Schiphol naar Groningen of een andere regio en ben je zonder gedoe zo weer thuis.

De kosten zijn minder dan je denkt

Om te kijken of de taxi duur is moet je eerst weten wat je kwijt bent als je met je eigen auto gaat. Met je eigen auto heb je sowieso al benzine kosten die snel optellen afhankelijk van je auto. Daarnaast heb je kans op file en stress. Maar de grootste kostenpost is toch wel het parkeren van je auto op schiphol. Je bent zo twee tientjes kwijt per nacht dat je auto daar niks staat te doen. Wanneer je deze kosten optelt dan kom je er al snel achter dat met de taxi in Groningen of andere regio’s gaan veel goedkoper is en nog fijner ook. Dit is uiteraard per persoon verschillend, maar ik zou zeggen probeer het eens. Want daarna wil je nooit meer anders, en het kan gewoon uit!

You may also like