Home » Met de auto richting Noord-Frankrijk? Dit zijn de mooiste bezienswaardigheden

Met de auto richting Noord-Frankrijk? Dit zijn de mooiste bezienswaardigheden

by Scott
Met de auto richting Noord-Frankrijk Dit zijn de mooiste bezienswaardigheden

Als je van typische mannendingen houdt, dan moet je een keer met een paar vrienden met de auto naar Noord-Frankrijk rijden voor een korte vakantie. In het noorden van Frankrijk is namelijk van alle te doen om jezelf als man een flinke culturele en natuurlijke oppepper te geven. Maar wat is er in Noord-Frankrijk dan allemaal voor mannen te beleven? In een informatief online magazine lazen we tal van tips om in de noordelijke regio van Frankrijk plezier te beleven en bijzondere cultuur en natuur op te snuiven.

Een bezoek brengen aan de idyllische Opaalkust

Rijd zeker met je vrienden naar de Côte d’Opale, ofwel de Opaalkust, toe om even lekker te genieten van dit indrukwekkend fraaie Franse kustgebied. De Opaalkust ligt tussen Duinkerke en loopt door Berck en herbergt naast uitgestrekte stranden, rotsen, weilanden en meer afwisselende natuur ook diverse gezellige dorpjes. Stop bij een restaurant en kijk uit over Het Kanaal. Natuurlijk combineer je dit met een van die typische mannendingen, namelijk samen met je vrienden een lekkere Franse speciaalbier drinken. Een aanrader is de heerlijke blonde “Jenlain”, een regionale bier uit Noord Frankrijk, of de smaakvolle goudgele rakker “2 Cap”. En is het lekker weer? Dan duiken jullie natuurlijk ook nog even de zee in!

Natuurreservaat Baie de Somme

Aan de monding van de rivier de Somme ligt het schitterende en authentieke natuurreservaat Baie de Somme. Naast veel soorten vogels spotten – waaronder diverse meeuwensoorten, zo lazen we in een online magazine – kun je in Baie de Somme ook de grootste zeehondenkolonie van Europa vinden. Maak zeker ook een wandeling door de uitgestrekte duinen, langs moerassen en velden, want er valt hier zeer gevarieerde flora en fauna te zien.

Amiens: een historisch en cultureel bruisende stad

Een bezoek aan Noord-Frankrijk is natuurlijk niet compleet onder een typische Noord-Franse stad te bezoeken. Amiens, centraal gelegen in de noordelijke Franse regio, is dan een goede keuze. In de bruisende stad vind je prachtige cultuur en historie. Neem in ieder geval een kijkje bij de indrukwekkend fraaie Cathédrale Notre Dame, een bijzondere middeleeuwse kerk. Ook de historische wijk Saint Leu, met prachtige oude huisjes en kanaaltjes met bruggetjes, is een bezoek waard. En als jij en je vrienden van archeologie houden, mag ook Musée de Picardie in Amiens niet op je to do-lijstje ontbreken!

You may also like