Home » Maak de reis van je leven door India

Maak de reis van je leven door India

by Guido van der Sanden

India spreekt vooral mensen aan die op zoek zijn naar spiritualiteit. Het is een land met een geheel eigen cultuur. Een voormalige Engelse kolonie, wat als voordeel heeft dat vrijwel alle inwoners goed Engels spreken. Ook de Indiase keuken is buiten het land bekend. Dit komt omdat veel Indiërs hun land verlieten om elders hun geluk te zoeken, onder andere in Indonesië en Maleisië. Op het Indonesische eiland Bali vind je zelfs complete Indische wijken. De mooiste plaatsen van India kun je bezoeken tijdens een individuele of groepsrondreis.

De hoofdstad Delhi

De meeste toeristen arriveren in de hoofdstad Delhi omdat ze hier met het vliegtuig landen. Delhi, of New Delhi, werd gebouwd in de tijd dat India een Britse kolonie was. In de stad kun je het monument ter nagedachtenis aan Mahatma Ghandi bezoeken, en het oorlogsmonument India Gate. Ook stat hier Qutab Minar, de oudste en hoogste minaret van de stad. Met zijn 72 meter hoogte torent Qutab Minar hoog boven de stad uit. Dompel je onder in het drukke leven in Delhi, snuif cultuur op en ervaar het dagelijkse leven van de inwoners.

reistips delhi india

Varanasi

Je hebt vast wel eens gezien hoe gelovigen zich baadden in de rivier de Ganges. Dit ritueel is voor Hindoes erg belangrijk. Gezonde, maar ook zieke pelgrims komen van heinde en verre om zich te baden op één van de hiervoor aangewezen plaatsen. Zieken hopen op genezing, gezonden doen het vanwege de innerlijke reiniging van lichaam en geest. Ook stervenden worden vaak naar de oevers van de Ganges gebracht. Sterven bij de Ganges levert verlossing op volgens het Hindoe geloof. Je kunt een boottocht maken over de rivier zodat je vanaf het water de rituelen van de Hindoes kunt gadeslaan.

varanasi india

Rajasthan

De deelstaat Rajasthan staat bekend om zijn kleurrijke bevolking. De hoofdstad Jaipur is daar direct al een goed voorbeeld van. Op weg naar Jaipur passeer je volgeladen karren, getrokken door kamelen. En natuurlijk de koeien, heilig in India en dus wordt ze geen strobreed in de weg gelegd. Ook al loopt een koe midden op de weg of gaat op haar gemak liggen slapen op de rijweg, dan moet je het niet presteren om haar aan te rijden, want dit zal je zeer zeker duur komen te staan. Jaipur wordt de Roze Stad genoemd. Deze bijnaam is te danken aan het feit dat er in het verleden vooral met roze zandsteen werd gebouwd, een steen die lokaal werd gewonnen. In Jaipur bepalen kamelen en olifanten het straatbeeld, ze worden hier als lastdier gebruikt. Een bezienswaardigheid van de stad is Amber Fort, een kasteel dat bekend staat vanwege de uitgebreide glitter en glamour. Jaipur heeft ook zijn eigen sterrenwacht, Jantar Mantar genaamd. Ook het Paleis der Winden en het stadspaleis zijn de moeite waard voor een fotostop.

Rajasthan india reistips

You may also like