Home » De leukste steden van Spanje

De leukste steden van Spanje

by Guido van der Sanden
malaga spanje bezienswaardigheden

Veel mensen die naar Spanje op vakantie gaan, boeken een zonvakantie. Lekker luieren aan het strand in Lloret de Mar of in Sevilla. Maar Spanje heeft meer te bieden dan zon, zee en strand. Het is een land met een rijke geschiedenis en daar vind je de overblijfselen van terug in het hele land. Spanje heeft natuurlijk een heerlijk klimaat, ook in de winter is het er aangenaam, de reden waarom veel gepensioneerden, ook uit Nederland, graag de wintermaanden in Spanje doorbrengen.

lloret de mar strand spanje

Barcelona, de stad van Gaudi

De beroemde architect Antoni Gaudi leefde van 1852 tot 1926 en heeft tijdens zijn leven een duidelijk stempel gedrukt op Barcelona, één van de bekendste steden van Spanje. In de hele stad vind je werk van hem. Zijn bekendste ontwerp is zonder twijfel de Sagrada Familia, de imposante kathedraal waarvan de bouw enkele jaren voor zijn dood startte en die tot op de dag van vandaag nog steeds niet af is. De bouw duurt zo lang omdat er steeds geld moet worden ingezameld om weer verder te kunnen. Als je de kathedraal bezoekt zijn er altijd wel bouwvakkers aan het werk. In opdracht van de steenrijke zakenman Eusebi Guell ontwierp Gaudi het Palau Guell en het Park Guell, ook deze zijn te bezichtigen. Gaudi kwam tragisch aan zijn eind. Hij werd aangereden tijdens een wandeling naar de Sagrada Familia en overleed enkele dagen later aan de gevolgen van deze aanrijding.

sagrada familia gaudi barcelona spanje

Malaga vertelt de geschiedenis van Spanje

Malaga is een grote stad in Andalusië, aan de zuidkust van Spanje. Vanwege het aangename klimaat is het en geliefde vakantiebestemming. Door de matigende invloed van de Middellandse Zee wordt het in Malaga niet zo warm als in het binnenland van Spanje. Malaga speelt een belangrijke rol in de Spaanse geschiedenis. Spanje werd in de 15e eeuw bezet door de Moren, die de oversteek uit Afrika hadden gemaakt. Zij brachten het islamitische geloof mee naar Spanje en dus vind je onder andere in Malaga nog moskeeën uit die periode. Nadat de Moren enkele eeuwen later werden verdreven door de Spaanse koningen werd het christendom weer het belangrijkste geloof in heel Spanje. Het fort Alcazaba herinnert aan de tijd dat de Moren heersten in Malaga.

malaga spanje bezienswaardigheden

Madrid, de hoofdstad van Spanje

Madrid ligt in het binnenland van Spanje. Je kunt deze stad beter niet in de zomer bezoeken want dan is het er vaak verzengend warm. In Madrid vind je onder andere het Koninklijk Paleis, de woonplaats van de regerend vorst. De Plaza Mayor is het bekendste plein van Madrid en het Parque del Retiro in deze stad is het grootste stadspark van Spanje.

plaza major madrid spanje

You may also like