Home » Leukste bordspellen voor mee op reis

Leukste bordspellen voor mee op reis

by Scott
Bordspellen

Als de vakantieperiode weer voor de deur staat en je druk bent met inpakken vergeet dan niet ook wat leuke entertainment mee te nemen. Zo heb je een heleboel bordspellen die super leuk zijn voor op reis en vaak komen ze ook nog eens in een speciale reis variant. 

Azul

Azul is een razend populair bordspel voor iedereen vanaf 8 jaar en kan door 2 tot 4 spelers gespeeld worden. Het is een tactische bordspel waarin je een muur betegelaar speelt die het paleis van Koning Manuel I moet betegelen met de mooiste patronen. Het spel duurt zo’n 30 tot 60 minuten.

30 seconds

Dit spel is super leuk als je met een wat grotere groep op vakantie gaat, het spel is namelijk te spelen met 3 tot maar liefst 24 mensen. Je speelt het in teams en elke ronde moet een iemand uit je team vijf begrippen van een kaartje omschrijven aan de rest van het team en die hebben 30 seconden om ze allemaal te raden. Een razendsnel en spannend spel.

Boonanza

Dit spel is makkelijk mee te nemen omdat het alleen met kaarten gespeeld wordt en in een compacte doos zit. Je krijg vijf bonen kaarten in je hand en je hebt twee bonen akkers waar je je bonen op gaat verbouwen. Je kan ook handelen met de andere spelers en het gaat erom dat je je verbouwde bonen voor zoveel mogelijk geld verkoopt. 

Catan

Waarschijnlijk heb je wel een het bordspel Catan gespeeld of van gehoord. Nu is er ook een super leuk kaartspel van wat heel handig is voor op reis. Je kan het met 2 tot 4 personen spelen en je bent er meestal zo’n 30 minuten aan kwijt. Fijn dus als je snel even tussendoor een spelletje wilt doen. Het werkt ongeveer hetzelfde als het bordspel alleen gebruik je nu kaarten om je straten, dorpen en steden te bouwen.

Wil je nog meer inspiratie voor het zoeken van een leuk bordspel voor mee op reis? In de webshop van Koning Bordspel vind je honderden bord-, kaart- en dobbelspellen. Welke neem jij mee op reis?

You may also like