Home » Leuke tips voor het maken van een reisfotoboek

Leuke tips voor het maken van een reisfotoboek

by Scott
Reisfoto

Je hebt zojuist een heerlijke reis gemaakt naar een tropische bestemming en bent nog aan het nagenieten van de vele avonturen die je daar hebt beleefd. Foto’s moeten nog uitgezocht worden en ook ideeën voor een reisfotoboek moet je nog verder uitwerken. Aangezien je graag wilt dat de herinneringen aan deze reis je nog lang bij zullen blijven, wil je graag zelf een fotoboek maken. Hieronder vind je leuke tips voor het zelf maken van een reisfotoboek.

Tip 1. Selectie 

Maak het voor jezelf makkelijk door op voorhand een selectie van je foto’s te maken en deze eventueel te bewerken. Hierdoor kun je bij de start beginnen met de juiste foto’s en hoef je niet steeds tussendoor aan de gang met het kiezen van de juiste foto’s of het alsnog bewerken hiervan. Deze selectie kun je gemakkelijk opslaan op je computer in een apart mapje, zodat je ze direct bij de hand hebt als je start met je reisdagboek/fotoboek.

Tip 2. Tekst ja of nee?

Heb je grappige anekdotes beleefd? Verspreid deze dan over het boek. Gebruik geen hele lappen tekst, maar woorden of korte zinnen om een zo compleet mogelijk reisdagboek te kunnen maken en mensen die jouw reisdagboek inzien toch een korte impressie te geven. 

Tip 3. Maak een tijdlijn

Zet de foto’s in volgorde van dag en tijd in je reisdagboek. Zo kun je je reis na een aantal jaren nog precies herbeleven in chronologische volgorde en zul je je bepaalde belevenissen ook beter kunnen herinneren. 

Tip 4. Tijd

Begin vrij snel na of tijdens je reis aan je reisdagboek. Veel mensen zijn geneigd om eerst weken na te genieten en dan pas te beginnen aan dit project. Echter leert de praktijk dat de motivatie dan verloren gaat en de foto’s al gauw blijven liggen en het project na de volgende vakantie niet meer opgepakt wordt. 

Tip 5. Formaat

Wil je een handzaam boekje of juist een boekje waarbij je foto’s groter worden afgebeeld en mooier uitkomen? Denk hierover na voordat je een formaat kiest. Ook in het kader van toekomstige foto’s of reizen die je wilt gaan maken is het wellicht leuk om dezelfde formaten van je reisdagboeken te hebben in plaats van verschillende formaten. Staat ook wel zo netjes in je boekenkast.

Tip 6. Achtergronden 

Kies voor achtergronden met rustige kleuren, zo komen je foto’s extra mooi uit. Bij het gebruiken van drukke achtergronden valt de focus op je reisfoto weg en dat is zonde. Door het gebruik van achtergrondkleuren zoals pasteltinten en veel wit en zwart, zullen je foto’s van de pagina’s afspringen en indruk maken.

Tip 7. Stijleenheid

bij gebruik van een bepaalde stijl door je gehele reisdagboek heen, zorg je voor rust en overzicht. Zo kunnen mensen fijn door jouw reisdagboek bladeren en een ultieme impressie beleven van de reis die je hebt gemaakt. bij het gebruiken van diverse stijlen door elkaar, creëer je chaos en worden mensen afgeleid door de diversiteit in je boek. En je wilt uiteraard dat mensen zich focussen op jouw mooie foto’s en niet om de randzaken.

You may also like