Home » Leer Grieks tijdens je reis door Griekenland

Leer Grieks tijdens je reis door Griekenland

by Sander

Langzaam maar zeker gaan de grenzen weer open en kunnen we weer reizen en op vakantie. Met Griekenland als populairste vakantieland van 2020 wat vooral komt omdat de corona besmettingen hier relatief laag zijn gebleven tijdens de wereldwijde pandemie. De Griekse eilanden waren natuurlijk makkelijk te isoleren van elkaar en hierdoor verdere besmettingen beperkt te houden. Dit maakt Griekenland een interessante vakantiebestemming en des te meer redenen voor jou om Grieks te leren tijdens een vakantie in dit schitterende land.

Waarom Grieks leren?

Iedereen heeft zo z’n eigen redenen om wel of niet een nieuwe taal te leren. Dit kan persoonlijk zijn, maar ook voor zakelijke doeleinden. Een paar praktische voorbeelden zouden kunnen zijn: Via de taal leer je culturen en tradities beter begrijpen en kun je bijvoorbeeld het oude Griekenland ontdekken. De rijke geschiedenis van een land is zichtbaarder. Je kunt makkelijk met locals communiceren en is Grieks natuurlijk de bakermat van de westerse beschaving en des te meer redenen om deze taal te leren.

Het kan ook zo zijn dat je Grieks leren wilt vanwege professionele doeleinden. Denk hierbij aan vertolking, vertaling, zelf Griekse les gaan geven of misschien zelfs wel in Griekenland werken of bij een Grieks internationaal opererende bedrijf. Zoals je ziet zijn er tal van redenen waarom iemand Grieks zou willen leren.

Hoe kun je Grieks leren?

Grieks kun je zowel klassikaal als via een thuisstudie leren. De klassikale versie stelt je in staat om makkelijker met andere leerlingen in contact te komen. Maar deze klassikale cursussen Grieks zijn momenteel helaas beperkt vanwege de Corona Situatie. Daarnaast heeft een thuisstudie Grieks veel meer voordelen. 

Een thuisstudie staat voor leren op afstand. Dit kan online en overal ter wereld, zolang je maar over internet beschikt. De beste manier om Grieks te leren zou het volgen van een online cursus Grieks in Griekenland kunnen zijn. Wanneer je op vakantie bent en de studie meeneemt kun je deze direct in praktijk brengen door te oefenen en nog sneller deze mooie taal aan te leren. Oefen bijvoorbeeld gesprekken met locals tijdens een citytrip

Er zijn verschillende aanbieders die Griekse taalcursussen verkopen. Vaak kun je er ook nog voor kiezen om een papieren versie (boek) te ontvangen. Maar in feite is alles digitaal een eenvoudig via bijvoorbeeld een tablet of laptop te volgen.

Grieks op elk niveau

Je kunt ongeacht je niveau Grieks leren. Er zijn tal van taalcursussen voor zowel beginners als gevorderden. Dus zelfs als je een beetje Grieks spreekt of helemaal geen Grieks tot een paar woordjes spreekt. Kun je een passende cursus vinden. Kijk daarvoor op de bovenvermelde website om te zien welke cursussen er beschikbaar zijn en hoe ook jij vandaag nog kunt beginnen met het leren van Grieks en wie weet deel jij binnenkort wel je reisverhaal met iemand in het Grieks.

You may also like