Home » Kenia, de poort naar Afrika

Kenia, de poort naar Afrika

by Eva Groene

Als je het Afrikaanse continent wilt leren kennen dan is een bezoek aan Kenia een goede keuze. Kenia biedt alles wat Afrika te bieden heeft. Je vindt er parelwitte stranden, maar ook kun je kennismaken met Afrikaanse volksstammen die daar al eeuwenlang op traditionele wijze leven. Kenia heeft verschillende natuurparken waar je wilde dieren kunt spotten als je er onder begeleiding van een gids rondrijdt. Je kunt in Kenia de echte cultuur van het Afrikaanse continent op verschillende manieren leren kennen.

Masai

Eén van de bekendste volken van Kenia is de Masai. Dit traditionele volk leidt nog steeds een nomadenbestaan. Ze trekken voortdurend rond op zoek naar voedsel en vruchtbare grond voor hun vee en om gewassen te verbouwen. Wanneer je het Masai Mara National Park bezoekt, één van de mooiste wildparken van Afrika, kun je een bezoek brengen aan een Masai dorp dat speciaal voor toeristen is gesticht. Toeristen kunnen hier tegen betaling een kijkje nemen in de leefwereld van de Masai en hun traditionele huizen bekijken.

Masai volk kenia

Genieten in een resort in Mombasa

Wil je tijdens je verblijf in Kenia ook nog een paar dagen genieten dan kun je neerstrijken in één van de moderne resorts in de kustplaats Mombasa. Dit is een moderne stad aan de kust. Hier zie je geen tentjes en primitieve leefwijzen, in deze stad overheerst het moderne leven. Je kunt heerlijk genieten aan het strand en smullen van heerlijke maaltijden en het tropische fruit dat in deze regio rijkelijk aan de bomen groeit. Je kunt een bezoek brengen aan het “Tweelingpark” Tsavo East en Tsavo West. Deze parken vormen samen één van de grootste wildparken van Afrika. Ook voor duikers en snorkelaars is er veel te zien, voor de kust van Mombasa zijn prachtige riffen te bewonderen.

mombasa kenia chillen

Swahili nederzettingen

In Kenia zijn vele Swahili nederzettingen te vinden. Het Swahili volk is één van de bekendste volkeren in Afrika. Zij wonen niet alleen in Kenia maar ook in omringende landen. Behalve in Kenia woont het Swahili volk ook in Tanzania en Mozambique. Zowel in Kenia als in Tanzania is het Swahili één van de officiële talen van het land. Op het eiland Lamu voor de kust van Kenia vind je de oudste nog bewaard gebleven Swahili nederzetting van Afrika. Een rondreis door Kenia is een onvergetelijke ervaring waarbij je, als je je reis goed plant, heel veel van het land kunt zien. Je kunt zelf een programma samenstellen of je aansluiten bij een groepsrondreis door dit fascinerende land.

You may also like