Home » Japan, het land van contrasten

Japan, het land van contrasten

by Eva Groene
Nara stad japan bezienswaardigheden

Er is bijna geen land te bedenken waar de contrasten tussen het heden en het verleden zo groot zijn als Japan. In de grote steden vind je metershoge wolkenkrabbers en bruist het moderne leven. Maar Japan is ook het enige nog bestaande keizerrijk met eeuwenoude tradities. Japan is daarnaast het land van de vele tempels en oude gebouwen die onmiskenbaar de geschiedenis van het land vertellen. Het leven in Japan staat in het teken van hard werken en ontzag voor de keizer. Japanners staan bekend om hun beleefdheid en gereserveerdheid. De directe benadering die wij in Nederland zo gewoon vinden wordt daar vaak als schokkend ervaren.

Honshuu

Het belangrijkste eiland van Japan is het grootste eiland Honshuu. De meeste toeristen die Japan bezoeken arriveren op dit eiland op de luchthaven van de hoofdstad Tokyo. Je kunt je in Japan gemakkelijk verplaatsen, er zijn onder andere supersnelle treinverbindingen tussen de belangrijkste steden. Je reis begint in de meeste gevallen in het hippe Tokyo. Hier vind je de bekende winkels met de nieuwste elektronica waar de Japanners zo gek op zijn. Als er iets nieuws uit komt qua smartphone, tablet of televisie dan zijn de Japanners in veel gevallen de eersten die het kopen. In de wijk Shibuya zijn de hipste kledingwinkels van Tokyo gevestigd. Hier doet de Japanse jeugd inkopen om zo de mode op de voet te volgen.

Honshuu japan

De bergen van Japan

Ten zuiden van de hoofdstad Tokyo vind je het bekendste gebergte van Japan, met de bekendste vulkaan van Japan, Mount Fuji. In de zomermaanden kun je deze vulkaan beklimmen, dit vereist echter wel een degelijke conditie. In de Japanse Alpen ligt de stad Nagano, bekend van de Olympische Spelen die hier in 1998 werden georganiseerd.

Mount Fuji japan bezienswaardigheden

Keizerlijk Kyoto

Neem de trein vanuit Tokyo en je reist in circa twee en een half uur naar de stad Kyoto. Vroeger was dit de hoofdstad van Japan. Hier vind je prachtige parken en tuinen en vele boeddhistische tempels. Traditionele geisha’s kun je ontmoeten in de wijk Gion. De dames werken in de theehuizen en dat gebeurt nog steeds volgens de eeuwenoude tradities van het land. Als je wilt kennismaken met de Japanse keuken moet je zeker een bezoek brengen aan Kyoto. Nergens anders in Japan kun je zoveel traditionele Japanse gerechten proeven als in deze stad, zelfs niet in de hoofdstad Tokyo.

Kyoto tempel in japan reistips

Nara en Mount Koya

In de buurt van Kyoto ligt de rustige stad Nara, ooit ook de hoofdstad van Japan. Deze rustige stad is een verademing tegenover het drukke Tokyo. Hier vind je prachtige tempels en Boeddhabeelden, het boeddhisme is met recht de belangrijkste godsdienst in Japan. Hier ligt ook de bekende berg Mount Koya. Dit is een heilige plaats voor boeddhisten. Ook als toerist kun je hier in een tempel overnachten samen met de pelgrims die de heilige berg bezoeken.

Nara stad japan bezienswaardigheden

You may also like