Home » Deze Italiaanse locaties moet je zeker eens bezoeken

Deze Italiaanse locaties moet je zeker eens bezoeken

by Eva Groene
Venetië, waar romantische zielen elkaar ontmoeten

Italië is al sinds jaar en dag een populaire vakantiebestemming. Geen wonder, aangezien het schiereiland voor iedereen wel wat te bieden heeft. De mooiste steden, paradijselijke stranden en imposante bergen en vulkanen vind je er terug. Dit gaat bovendien ook hand in hand met een aangenaam mediterraan klimaat en wordt aangevuld met die heerlijke Italiaanse keuken. Het resultaat? Een bestemming die tot ieders verbeelding spreekt. Alles bezoeken wordt sowieso een onmogelijke opdracht, het aantal bezienswaardigheden in Italië is dan ook eindeloos. Wij pikten er alvast enkele onvergetelijke trekpleisters uit.

Rome, de stad van ver vervlogen tijden

Vanaf het compacte centrum van de hoofdstad van Italië tot ver daarbuiten, word je overal waar je kijkt herinnerd aan ver vervlogen tijden. Je kan er tussen de vele prachtige pleinen en fonteinen genieten van de restanten van het Romeinse Rijk. Met als hoogtepunt het Forum Romanum, het centrum van wat ooit het machtigste rijk op aarde was. Ook het Colosseum spreekt nog steeds tot de verbeelding. Ondanks de vele natuurrampen die het bijna 2.000 jaar oude moderne wereldwonder teisterden, blijft het amfitheater prachtig overeind. Geheel omsloten door de stad Rome, vind je er bovendien ook het kleinste land ter wereld, Vaticaanstad. Daar kan je onder andere op zoek kan naar enkele hoogtepunten uit de schilder- of bouwkunst.

Rome, de stad van ver vervlogen tijden

Lombardije, het Walhalla voor de natuur- en cultuurliefhebber

In het noorden van Italië vinden we het bergachtige Lombardije, gekend om zijn grote meren zoals het Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore. De ideale vakantiebestemming voor fiets- en wandelliefhebbers zou je denken? Dit klopt, maar de regio heeft hiernaast nog zoveel meer te bieden. Denk maar aan de modestad Milaan, de uitgelezen plek om te shoppen. Je vindt er ook nog mondaine badplaatsen en ook hier word je nog overal herinnerd aan het Romeinse Rijk.

Lombardije, het Walhalla voor de natuur- en cultuurliefhebber

Venetië, waar romantische zielen elkaar ontmoeten

Venetië moet toch wel de meest romantische stad op aarde zijn. Venetië is dan ook heel bijzonder. Het is een prachtige stad gevormd door een honderdtal kleine eilandjes die je  met een gondel doorkruist. Bewonder de basiliek van San Marco vanaf het middeleeuwse plein Piazza San Marco. Wel opletten voor natte voeten, want het plein staat geregeld eens onder water. Een andere aanrader is dan weer de honderd meter hoge uitkijktoren. Zo kan je hoog en droog de pracht en praal van deze romantische stad bewonderen.

Venetië, waar romantische zielen elkaar ontmoeten

Sicilië, waar verschillende culturen samenkomen

Ook in Sicilië vind je andermaal die bijzondere mix van unieke natuur met pittoreske dorpjes waar je de adem van hun lange geschiedenis nog steeds ruikt. In het zuiden vind je de Griekse invloeden terug en in de hoofdstad Palermo vind je dan weer magistrale kerken en kathedralen. De prachtige Eolische eilanden even ten noorden van Sicilië zijn dan weer de perfecte plek om de wonderlijke natuur in je op te nemen en heerlijk te genieten van het helderblauwe water. Het neusje van de Siciliaanse zalm is waarschijnlijk de mythische en nog vaak actieve vulkaan de Etna, ongetwijfeld levert dit een onvergetelijke en epische beklimming naar de top op.

Sicilië, waar verschillende culturen samenkomen

Toscane, de bakermat van de renaissance

We sluiten af met misschien wel de populairste regio van Italië, Toscane. Gezien de renaissance hier zijn oorsprong kende, kan je hier op zoek gaan naar een schat van monumenten, musea, gebouwen en kathedralen. Dit gaat uiteraard samen met een heerlijk wijntje uit de Chiantistreek. Ook hier kan je naar hartenlust fietsen en wandelen tussen de typerende landschappen, wijngaarden of de schilderachtige dorpjes. Mag het iets groter? Dan is een bezoek aan Siena, de hoofdstad van de regio Florence, een echte aanrader.

Toscane, de bakermat van de renaissance

You may also like