Home » Dit is waarom je ooit in je leven alleen op reis moet zijn geweest

Dit is waarom je ooit in je leven alleen op reis moet zijn geweest

by Sander
Dit is waarom je ooit in je leven alleen op reis moet zijn geweest

Alleen reizen: voor sommigen klinkt het als de hel op aarde, voor anderen bestaat er niets mooiers. Wordt je bij de gedachte aan alleen reizen al een beetje nerveus en kan je je niet voorstellen waarom mensen dit in godsnaam zouden willen? Wij zijn ervan overtuigd dat iedereen minstens één keer in zijn of haar leven alleen moet hebben gereisd. Waarom dat zo is? Dat leggen we uit in deze blog!

Doen wat je wilt en wanneer je wilt

Vakantie is vrijheid, maar toch komt het veel vaker voor dat je tijdens de vakantie juist weinig vrijheid hebt. Jij wilt misschien de hele dag lekker liggen bakken op het strand terwijl vriendlief het liefst gaat hiken in de bergen. Lastig… Als je alleen reist, heb je dit probleem niet! Wil je lekker tot het middaguur in je bedje blijven liggen om vervolgens de hele middag lang op het terras te zitten? Geen probleem! Heb je meer zin om je wekker voor het ochtendgloren te zetten en de hele dag lang actief te zijn? Ook goed! Je kunt doen wat je wilt en wanneer je wilt, want de enige persoon aan wie je verantwoording af moet leggen, ben je zelf!

Het is makkelijker om in contact te komen met de locals

Wanneer je op vakantie bent met een groep vrienden, je partner of je familie ben je vaak zo met elkaar bezig dat het lastig is om ook in contact te komen met locals. Als je alleen reist, zul je na een tijdje misschien merken dat je behoefte hebt aan contact met mensen die woonachtig zijn op de plek waar je bent. Vaak voelt het minder eng om op iemand af te stappen als je alleen bent, en andersom geldt dat ook. Locals zullen niet snel op je afstappen als je je in een grote groep begeeft, maar als je alleen bent zullen ze het leuk vinden om met je te kletsen!

Tijd voor jezelf nemen

Soms zeggen we na een vakantie wel eens grappend dat we nu weer een vakantie nodig hebben om bij te komen van de vorige. Vaak komt dat ook doordat je op vakantie heel sociaal bezig bent; het moet altijd gezellig zijn en je moet altijd ‘’aan’’ staan. Als je alleen reist heb je daar geen last van. Heb je eens geen zin in geklets of drukte? Dan kun je je lekker afzonderen door bijvoorbeeld in je eentje naar een mooie plek te gaan waar niet veel mensen komen. Heerlijk, even helemaal disconnecten!

Lijkt alleen reizen je wel wat maar heb je geen zin in gesleep met je bagage? Gelukkig is daar een oplossing voor! Je kunt namelijk je koffer versturen naar het buitenland! Hoef jij alleen maar te zorgen dat je zelf op tijd op de luchthaven bent en you’re good to go!

You may also like