Home » Is vliegen vanuit Duitsland of België goedkoper?

Is vliegen vanuit Duitsland of België goedkoper?

by Sander

Als je een vliegticket gaat boeken dan denk je als Nederlander natuurlijk aan Schiphol. Met meer dan duizend vluchten per dag die van de luchthaven vertrekken, kun je vanaf Amsterdam Schiphol naar alle uithoeken van de wereld vliegen. Het is dan ook verleidelijk om bij een boekingswebsite gewoon ‘Amsterdam’ in te tikken als vertrekluchthaven.

Maar is het ook de goedkoopste manier om te vliegen?

Naast Schiphol kun je in Nederland ook vliegen vanaf Rotterdam of Eindhoven. Deze regionale luchthavens worden vooral gebruikt door budgetmaatschappijen, zoals Transavia en Ryanair. Het is dus zeker de moeite om te controleren of er een vlucht naar je bestemming is vanaf deze airports. Dat kan zomaar tientallen euro’s schelen.

België

Het grootste vliegveld van België is Brussel National. Dit is de thuisbasis van Brussels Airlines. Deze luchtvaartmaatschappij vliegt op veel internationale bestemmingen, maar is wel minder groot dan KLM. Vanaf Brussels Airport vliegen ook Ryanair en TUIfly. Deze maatschappijen zijn goedkoper dan de gewone maatschappijen. Ryanair heeft ook grote een basis op Brussel Charleroi. Dit is wel iets verder rijden vanuit Nederland, dus je moet wel rekening houden met reistijd en kosten als je vanaf Charleroi vliegt. De Ryanair vluchten vanaf Charleroi en Brussel zijn vaak een stuk goedkoper dan de vluchten vanuit Nederland. Het is dus zeker de moeite waard om dit te overwegen, zeker als je meer in het zuiden van Nederland woont.

Duitsland

Dichtbij de Nederlandse grens in Duitsland ligt airport Weeze. Deze luchthaven is makkelijk per auto te bereiken. Er gaan veel goedkope vluchten van Ryanair vanaf Weeze, bijvoorbeeld naar Malaga of Alicante. Iets verder rijden ligt de internationale luchthaven van Düsseldorf. Mocht je in de Achterhoek of ergens in het oosten van het land wonen dan is dit vliegveld ook goed te bereiken. De Duitse prijsvechter Eurowings heeft Düsseldorf als basis en je kunt er naar vele bestemmingen vliegen voor een lage prijs.

Vergelijken

Het kan dus zeker de moeite zijn om de ticketprijzen vanaf de regionale luchthavens en België en Duitsland te vergelijken. Je kunt dit natuurlijk doen door gewoon een paar keer te zoeken bij bijvoorbeeld Expedia of Cheaptickets. Maar er zijn ook sites, zoals Goedkopevliegtickets, die in één keer de prijzen vergelijken vanaf de interessante airports in Nederland, België en Duitsland. Handig als je snel een overzicht wilt hebben en direct het goedkoopste vliegticket wilt vinden.

 

You may also like