Home » Internetten in het buitenland met een data simkaart

Internetten in het buitenland met een data simkaart

by Sander

Wil je op vakantie, (zaken)reis, of tijdens familiebezoek in het buitenland, gebruik kunnen blijven maken van het internet? Hiervoor wordt steeds vaker een data simkaart ingezet: een simkaart speciaal ontwikkeld voor internetgebruik (alleen internet).

Data simkaart voor internet in Europa

Met een data simkaart voor Europa heb je in heel Europa mobiele data via het netwerk van providers. Hierdoor ben je niet afhankelijk van WiFi netwerken en heb je een handige oplossing voor internet in heel Europa. Of je nou op reis gaat naar Duitsland, Frankrijk, Spanje, Tsjechië, Kroatië, of een ander Europees land: je hebt een totaaloplossing voor internet. Dit is ook handig voor wanneer je op rondreis gaat en overal stabiel internet wilt.

Wil je buiten Europa internetten, dan zul je al snel merken dat internetten een stuk meer geld kost. Dat komt doordat tarieven voor internetten in andere delen van de wereld over het algemeen duurder zijn. Doordat de populairste vakantiebestemmingen echter binnen Europa liggen, is dit voor de meesten geen probleem.

Waarom een data simkaart voor het buitenland?

Waarom zou je een data sim gebruiken? Wat zijn hier de voordelen van? Lees hieronder een paar belangrijke voordelen van het gebruiken van een data simkaart in het buitenland.

Altijd online

Zolang je in een land bent waar je dekking hebt, ben je altijd online. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over bepaalde plekken waar je wel of geen internet hebt, zoals dat met WiFi netwerken wel het geval is. Je kunt dus zorgeloos genieten van data in het buitenland.

Geen vaste kosten

Wanneer je voor een prepaid data simkaart kiest, heb je geen vaste kosten. Dat betekent dat je zelf bepaalt wanneer je opwaardeert en met welk bedrag. Je hoeft geen contract af te sluiten, en hebt daardoor meer kostencontrole. Tevens is het hiermee niet mogelijk om kosten buiten de bundel te maken. In het geval van standaard mobiele abonnementen kan dat wel, wat vaak leidt tot hoge kosten (omdat je buiten je bundel veel meer per MB betaalt).

Handig voor op de camping

Een data simkaart (data only sim) is heel handig om in te zetten als oplossing voor camping internet. WiFi op de camping is namelijk vaak te traag of te duur. Bovendien zijn openbare WiFi netwerken vrij onveilig. Een betere optie is om dus een persoonlijke internetverbinding in je camper te hebben. Dit kan met een data simkaart. Deze plaats je in een telefoon, tablet, laptop, MiFi router, of een ander apparaat, voor stabiel internet op de camping.

You may also like