Home » In het buitenland zie je soms waar het in Nederland aan schort

In het buitenland zie je soms waar het in Nederland aan schort

by Sander
In het buitenland zie je soms waar het in Nederland aan schort

We hoeven er niet omheen te draaien: we leven in een heerlijk en prachtig land. Alles is goed geregeld in Nederland. Daar kom je vaak achter op het moment dat je gaat reizen. Hoe prachtig je bestemming ook is: je hoeft er meestal niet op te rekenen dat alles net zo goed geregeld is als bij ons. Denk aan zaken als de infrastructuur, openbaar vervoer, internet en 4G. Maar ach, dat geeft helemaal niet. Je bent immers op vakantie of op reis en je geniet van de charmes van het land. Je kunt echt wel een paar dagen of weken zonder alle moderne voorzieningen waar je in Nederland aan gewend bent. Toch zie je ook altijd een positieve keerzijde. Telkens wanneer je op reis bent, ontdek je toch weer dingen waar het in Nederland aan schort en wat er bij ons nog beter kan.

We zijn veel te gehaast

Kijk eens om je heen op straat: iedereen is druk, druk, druk. Waar je ook gaat. We leven een gehaast leven. En waarom? Vaak kom je in het buitenland tot de conclusie dat wij ons eigenlijk maar druk maken om niets. Zeker wanneer je buiten Europa reist, moet je concluderen dat mensen het daar in behoorlijk wat opzichten een stuk minder of zwaarder hebben dan wij en toch nemen zij het leven zoals het gaat en kunnen ze zaken veel beter relativeren.

Mensen zijn vaak een stuk beleefder

We kunnen er wat van in ons land: elkaar lekker afsnauwen. Valt het je ook op dat in het buitenland mensen vaak beleefder zijn? Niet alleen tegen jou, maar ook tegen elkaar. Mensen groeten elkaar, maken een praatje met elkaar en spreken beleefd. Daar kunnen wij nog wel eens wat van leren.

Culinair genieten hoeft niet ingewikkeld te zijn

Wij kunnen prima genieten hier in Nederland. Kijk maar eens naar wat er gebeurt om en mooie dag: we trekken massaal naar het park of naar het strand om van de zon te genieten. Maar we maken genieten ook vaak een stuk moeilijker dan het is. Zeker op culinair gebied. Als wij “lekker willen eten”, dan trekken we alle registers open. Plannen, boodschappen doen, uren in de keuken staan, en maar stressen als er iets mis is. Nee, neem dan een voorbeeld aan bijvoorbeeld de Italianen. Jij hebt je ongetwijfeld ook verbaasd over hun eenvoudige, maar heerlijke pasta’s. De gemiddelde Italiaan kijkt ons fronsend aan als wij vertellen wat wij allemaal door de pasta gooien. Neem een voorbeeld aan de Zuid-Europese landen en houd het simpel.

We zijn helemaal niet zo groen

Best pijnlijk: zelfs in afgelegen dorpjes in het buitenland zie je zonnepanelen op de daken liggen. Dit is dan ook echt groene energie. Veel landen zijn op het gebied van groene stroom ons ver vooruit. Eigenlijk kan dat helemaal niet in een land als Nederland. We hebben wind genoeg…. Vind jij ook dat dit anders moet? Kies dan voor de juiste leverancier. Hier kun je eenvoudig energie vergelijken en de juiste leverancier kiezen.

You may also like