Home » Ik ga op vakantie en ik neem mee..

Ik ga op vakantie en ik neem mee..

by Sander
Ik ga op vakantie en ik neem mee..

Dit spelletje ken je waarschijnlijk wel van vroeger. Je zit met een aantal mensen in een kring. De eerste persoon begint met een item dat hij of zij meeneemt, bijvoorbeeld “Ik ga op vakantie en ik neem mee: een zwembroek. Vervolgens is de tweede persoon aan de beurt. Hij herhaalt het item van de eerste speler en noemt daarna een nieuw item, bijvoorbeeld “Ik ga op vakantie en ik neem mee: een zwembroek en een een t-shirt”. Het spel vervolgt op dezelfde manier en de spelers die de complete rij van hun voorgangers niet meer op kunnen noemen, vallen af, totdat er uiteindelijk één winnaar over blijft.

Je zou denken dat we daardoor precies weten wat we mee moeten nemen op vakantie, maar toch zal je de eerste niet zijn die iets belangrijks is vergeten! Daarom hebben we de belangrijkste items op een rijtje gezet.

De belangrijkste items

Er zijn een aantal zaken die je absoluut niet mag vergeten als je op vakantie gaat. Dat zijn de onderstaande items:

  • Paspoort of legitimatiebewijs afhankelijk van het land dat jij bezoekt en eventueel een (verplicht) visum om het vakantieland te mogen bezoeken.
  • Geld in de vorm van contanten, bankpassen of creditcards. Vergeet vooral niet om je bankpas goed in te stellen, zodat je in het land van bestemming kunt betalen.
  • Telefoon en oplader
  • Eventueel een wereldstekker
  • Noodzakelijke medicijnen

Als je bovenstaande zaken bij je hebt, kun je namelijk altijd reizen en items die je vergeten bent in geval van nood aanschaffen. Bovendien kun je telefonisch contact opnemen in geval van nood. Kijk ook goed naar het stopcontact dat men in het land van bestemming gebruikt en neem eventueel een wereldstekker mee, zodat je je telefoon op kunt laden.

Kleding

Het eerste dat je waarschijnlijk in gaat pakken is kleding. Laat het soort kleding afhangen van je land van bestemming. Ga je naar een warm land, zoals op rondreis in Mexico? Neem dan vooral lichte korte kleding en niet te veel truien en lange broeken mee. Ga je naar een koud land, zoals naar IJsland? Kies er dan juist voor om een aantal goede warme items mee te nemen.  Bekijk van te voren goed het weerbericht voor je bestemming, omdat het in warme landen soms ook koud kan zijn en andersom. We willen je vooral adviseren om vooral niet teveel mee te nemen, want je zal de koffer of tas mee moeten slepen. Bovendien kun je ter plekke altijd nog een wasje draaien.

De meeste items spreken voor zich, zoals ondergoed, t-shirts, sokken, broeken en truien. Toch zijn er een aantal items die vaak vergeten worden, zoals zwemkleding, slippers en een zonnebril voor warme landen of handschoenen en een muts voor in koude landen. Je kunt jezelf het beste in gedachte aankleden om na te gaan of je alle belangrijke spullen bij je hebt.

Toiletspullen

Een tandenborstel, tandpasta en haarverzorgingsproducten liggen voor de hand en ook pijnstillers worden meestal niet vergeten. Er is een flinke rits aan toiletartikelen en het is per persoon verschillend welke producten je mee wilt nemen. Producten die vaak vergeten worden zijn bijvoorbeeld (dag)lenzen, DEET, zonnebrandcrème en scheerspullen. Ga in je hoofd je dagelijkse routine na om te voorkomen dat je een belangrijk item vergeet.

Gadgets

We sluiten af met gadgets. Gelukkig heeft tegenwoordig heeft bijna iedereen een camera op zijn telefoon om de mooiste momenten vast te leggen. Echter, als je betere foto’s wilt maken, mag je je fotocamera uiteraard niet vergeten. Andere gadgets die men vaak mee op vakantie neemt, zijn bijvoorbeeld laptops en e-readers. Items die we vaak vergeten? Dat zijn vooral de opladers, waardoor de gadgets niet meer kunnen worden gebruikt.

You may also like