Home » Ideale last minute bestemmingen voor april

Ideale last minute bestemmingen voor april

by Eva Groene
ideale last minute bestemmingen april 2018

Na de kou in februari en maart kun je wel wat vitamine D gebruiken. Op naar de zon dus! Maar waar kun je voordelig de zon opzoeken in april? Er zijn gelukkig genoeg opties, maar de ene bestemming is wat zonzekerder dan de andere. Houd voor je vakantie in april dus de weersvoorspellingen goed in de gaten voordat je boekt. Onderstaande drie bestemmingen zijn vrijwel zeker ‘veilig’ in april, dus doe er je voordeel mee!

1. Spanje

Spanje is tegenwoordig bijna het hele jaar door een goede bestemming voor een goedkope zonvakantie. In het binnenland wordt het al aangenaam warm in het zuidoosten van Spanje. Denk aan stedentrip bestemmingen als Sevilla, Valencia, Malaga en Alicante. Ook Mallorca en Ibiza zijn vaak al erg lekker in april. Maar voor een klassieke zonvakantie met echt hoge temperaturen kun je het het beste nog ietsje zuidelijker zoeken, namelijk op de Canarische eilanden. Geniet van al het moois dat bijvoorbeeld Lanzarote, Tenerife en Gran Canaria te bieden hebben.

gran canaria strand april zonvakantie 2018 travelgek

Ieder eiland heeft zo zijn eigen signatuur, dus kijk goed welk eiland je het meeste aanspreekt. Een van onze favorieten is Lanzarote. Zo vind je op Lanzarote bijvoorbeeld prachtige architectuur en kunst van de hand van Cesar Manrique die een zwaar stempel op het eiland heeft achtergelaten. Hij regelde bijvoorbeeld dat er geen hoogbouw op Lanzarote zou komen en dat alle huizen in lichte tinten zouden worden geschilderd. Verder staat Lanzarote bekend om de stevige wind die er kan waaien en natuurlijk om het kale vulkanische landschap dat soms bijna buitenaards aandoet. Echt een aanrader om te bezoeken!

2. Griekenland

In Griekenland kun je vanaf april genieten van een zonvakantie op allerlei eilanden, zoals Kreta, Santorini of Corfu. Een eiland dat niet iedereen kent, maar dat steeds populairder wordt, is Chalkidiki. Formeel is het een schiereiland en het zit een beetje verstopt in het Noordoosten van Griekenland. Maar Chalkidiki is echt de moeite waard om eens te bezoeken in april. Over het algemeen zit je zeker tegen het einde van april goed in Griekenland!

griekenland corfu zonvakantie april 2018 travelgek

3. Kaapverdie

De Kaapverdische eilanden zijn ook echt in opkomst als zonvakantie bestemming in de buurt. Er staan inmiddels enkele bekende en luxe (all inclusive) resorts en de laatste tijd zijn de eilanden extra bekend geworden door het TV programma ‘Helemaal het einde’ van RTL. Kaapverdie is te bereiken binnen een uur of 5 en vrijwel het hele jaar door zonzeker. Heerlijk dus voor een lekkere last minute in april!

kaapverdie strand april zonvakantie 2018 travelgek

Nog meer last minute vakanties? Kijk eens op het overzicht van last minute aanbiedingen op VakantieDealz.nl. Daar vind je elke dag nieuwe last minute aanbiedingen. Op dit moment dus ook voor april.

You may also like