Home » Hoe kom je van München Airport naar het centrum

Hoe kom je van München Airport naar het centrum

by Sander
Hoe kom je van München Airport naar het centrum

München, de stad van het Oktoberfest en de derde stad in Duitsland. Het is een stad waar een hele andere sfeer is in vergelijking met bijvoorbeeld Berlijn en Frankfurt. Het is een gezellige stad aan de voet van de Alpen waar natuur en cultuur een grote rol speelt. München Franz Josef Strauß Airport is een vliegveld dat dichtbij de stad ligt en een hoofdrol speelt in de rol als aanvoer van toeristen voor de Beierse stad.

Met de trein naar de stad

Het vliegveld vervoert jaarlijks 46 miljoen passagiers (cijfers 2018). Er is een goede verbinding met Amsterdam doordat behalve natuurlijk KLM Royal Dutch Airlines, ook Eurowings en Lufthansa de vluchten uitvoeren. Het vliegveld ligt dan wel op bijna 30 kilometer afstand van het centrum van München, de verbinding met de stad is wel efficiënt. Hierdoor ben je in minder dan drie kwartier nadat je in de trein stapt op de luchthaven al in het centrum van München. Dat is snel! Goedkoop is het niet, een enkel ticket kost namelijk ongeveer 11 euro. 

Andere opties naar centrum München

Op het vliegveld kun je natuurlijk behalve de taxi, ook de bus pakken, een taxi nemen of een auto huren. Vanaf vliegveld München naar het centrum met de taxi kost vaak zo’n 70 tot 90 euro. Een huurauto ligt heel erg aan het seizoen en aan het feit of er nog veel huurauto’s over zijn. Dat is een beetje hetzelfde als vliegtickets, welke ook duurder worden als er al veel verkocht zijn. De bus kost ook 18 euro retour, dus goedkoop vervoer van vliegveld München naar het centrum van München bestaat helaas niet echt.

You may also like