Home » Hoe kan ik mijn favoriete Netflix serie in het buitenland kijken?

Hoe kan ik mijn favoriete Netflix serie in het buitenland kijken?

by Sander

Streamingdiensten zoals Netflix, Amazon Prime, Hulu, Disney+ en HBO Now zijn mega populair met Netflix als allergrootste en meest gebruikte video streaming service. Hoewel ze allemaal films en series aanbieden die je on demand kunt kijken en deze per dienst weer verschillen hebben dit soort bedrijven allemaal iets met elkaar gemeen. Namelijk geoblocking.

Wat is Geoblocking?

Voordat we je gaan uitleggen hoe je overal je favoriete Netflix films en series kunt kijken. Leggen we je eerst even kort het concept geoblocking uit om beter te begrijpen waarom er restricties zijn.

Met geoblocking wordt toegang tot een app, website en in dit geval videostreaming service bepaald op basis van je locatie. Dit komt bij veel content voor en zie je dit vaak bij grote sportevenementen en bepaalde apps die alleen in specifieke landen worden aangeboden.

Bij streamingdiensten zoals Netflix en Amazon is dit misschien wel het beste te zien. We hebben het allemaal weleens ervaren, dat we tijdens een vakantie of een reisje naar een ander land dachten even je favoriete serie te kijken via je eigen Netflix account. Tot je stomme verbazing kwam je erachter dat de serie nergens te vinden was. Dit komt door geoblocking.

Regio gebonden content.

Ondanks het gebruik van je eigen Netflix account, waarmee je overal in de wereld op Netflix kan inloggen. Zijn er wel beperkingen die regiogebonden zijn. Stel je bent in de Verenigde Staten in Noord Amerika en wilt daar je favoriete Nederlandse serie ‘Undercover’ of de film ‘Schone Handen’ streamen. Dan zul je zien dat die daar niet beschikbaar is. 

Ondanks dat je op je eigen in Nederland aangeschafte account inlogt maak je toch gebruik van Netflix in Amerika en bepalen ze dit op basis van je IP welke content je wel of niet te zien krijgt.

Dit heeft te maken met licenties die Netflix heeft voor de verschillende series en films die ze aanbieden. Met elke maatschappij maken ze andere afspraken en kan het voorkomen dat bepaalde content regio gebonden is en daardoor niet overal zichtbaar. 

Dit hoeft niet perse alleen met Nederlandse series te maken te hebben. Zo was de serie Vikings ook lange tijd wel in Amerika te zien, maar niet op Netflix in Nederland. Dit gebeurt met meer series dan je denkt. Ook tijdens bijvoorbeeld een familievakantie in Zuid Spanje wil je ongestoord je lievelings series kijken toch?

Hoe kun je onbeperkt Netflix kijken?

Hoe omzeil je deze geoblocking? Hoe zorg je ervoor dat ongeacht waar je ook naartoe gaat op vakantie je toch overal zonder beperkingen gebruik kunt maken van Netflix, Disney+ of Amazon Prime? Of dat nou een werkreis is, een zomervakantie of een wintersportvakantie.

 Hoe kun je ook in Nederland alle Amerikaanse content kijken die normaliter niet beschikbaar zou zijn? De oplossing om geoblocking te omzeilen werkt voor meer van dit soort diensten en bijvoorbeeld ook voor apps, websites en andere regio gebonden diensten.

Installeer een VPN dienst.

Dit is de oplossing om overal Netflix te kunnen kijken en de regio restricties op te heffen. Het werkt als volgt wanneer je gebruik maakt van een VPN, dan bescherm je je privacy waaronder je echte locatie door in te loggen op een van de servers in het VPN netwerk voordat je het internet op gaat. Een VPN dienst heeft meestal in meerdere landen en werelddelen meerdere servers staan waar je zelf uit kan kiezen om ‘je locatie te faken’.

Dankzij het stukje VPN software dat beschikbaar is voor al je apparaten. Ben je instaat om een van de servers te selecteren en je voor te doen alsof je op een andere locatie zit. Hiermee kun je websites, apps en diensten zoals Netflix laten denken dat je uit een andere regio komt en is de content uit die regio beschikbaar voor jou. 

Op deze website lees je niet alleen wat VPN is en de betekenis hiervan. Je vind er ook een compleet overzicht van een aantal van de beste VPN diensten en hun kenmerken. Hoe deze werken en wat de sterke kenmerken zijn per VPN service. 

Verander je locatie via een beveiligde server.

Zo kun je terwijl je gewoon in Nederland bent een Amerikaanse server selecteren. Vervolgens maak je verbinding en log je in bij Netflix en heb je toegang tot alle Amerikaanse content. Dit werkt dus ook andersom, wanneer je op vakantie bent in de states en je wilt je favoriete serie kijken maar deze is in de states niet beschikbaar. Dan selecteer je een Nederlandse server uit de lijst via de VPN app en heb je weer toegang tot alle Nederlandse content op netflix.

Met een VPN omzeil je dus eenvoudig de geo blokkades. Daarnaast heeft een dergelijke VPN nog veel meer voordelen. Voor veel mensen is hun privacy nog veel belangrijker dan het onbeperkt Netflix kijken. Mede door dit soort taferelen willen mensen hun privacy terug, puur omdat het internet open en vrij is voor iedereen zou iedereen onbeperkt gebruik moeten kunnen maken van het wereldwijde web. Zonder dat daar een overheid of bedrijf beperkingen oplegt.

Veel meer voordelen met een VPN.

Ook de vele trackers van bijvoorbeeld Facebook en Google kunnen je niet meer goed volgen en alle informatie die ze van je verzamelen tijdens het surfen aan je persoon (IP) koppelen. Over de voordelen van een VPN kan ik nog wel even doorgaan maar dat lijkt me beter in een ander apart blog hierover. Dit blog is vooral bedoeld om uit te leggen hoe je je favoriete serie of films in het buitenland kunt kijken tijdens een reis of vakantie. En of hoe je de Netflix restricties kunt omzeilen.

Het gebruik van een VPN is trouwens niet strafbaar, iedereen heeft het recht om zijn eigen privacy te beschermen.

Vind je onze reistips handig? Kijk dan hier voor nog meer reistips en inspiratie over en tijdens het reizen.

You may also like