Home » Het Nationale Park Serengeti in Tanzania is dé plek om wilde dieren te bekijken

Het Nationale Park Serengeti in Tanzania is dé plek om wilde dieren te bekijken

by Scott
Het Nationale Park Serengeti in Tanzania

Als jij op zoek bent naar een safari voor je volgende vakantie, dan tref je in het Serengeti National Park van Tanzania de meeste wilde dieren aan per vierkante meter. De kans dat je jouw favoriete dier kunt spotten is dus groot. Tegelijkertijd is het een groot park met 15.000 vierkante kilometer natuur. Het Serengeti ecosysteem is een gebied dat uit meerdere parken en reservaten bestaat, speciaal samengesteld voor de migratie van de gnoes. Het nationale park ligt ten noorden van Tanzania en je kunt als volwassene voor 50 euro 24 uur in het park verblijven. Een all-in georganiseerde reis is dan mogelijk de beste optie.

De beste bezoektijden voor het Nationale Park Serengeti

Omdat Tanzania de meeste wilde dieren per vierkante meter heeft, zal je altijd wel ergens dieren kunnen bekijken. Echter, je hebt te maken met de verschillende zones en ook met een regenseizoen. Wil je het voor jezelf het gemakkelijkste maken, dan ga je niet in april of mei naar het Serengeti National Park op bezoek. Dan regent het in Tanzania namelijk erg veel. Verder is het verstandig om je bezoek te timen met het dier dat je graag zou willen zien. Het kalveren van de gnoes, bijvoorbeeld, is een populaire bezichtiging, maar ook de aanwezigheid van bepaalde vogels.

De zones en de bezichtigingen

Heb je een bepaald dier dat je graag wilt zien, dan is het belangrijk dat je bekend bent met de verschillende zones van het Serengeti Park. Dit is ook een handige manier om jouw vakantie wat kleiner te maken, want het park is anders veel te groot. In verschillende zones zijn verschillende dieren te bezichtigen.

Centrale zone

De centrale zone van het Serengeti National Park is verreweg het populairste. Hier kun je het hele jaar door verschillende diersoorten vinden en bekijken met veel kans van slagen. In de centrale zone zijn de meeste hotels en andere slaapplekken te vinden. Tegelijkertijd is het ook het hele jaar door druk met toeristen.

West zone

In het westen van het Serengeti National Park zijn ook het hele jaar wilde dieren te zien. Het is het meest bekend voor de krokodillen en de nijlpaarden. Jaarlijks in mei en juni bezoeken veel mensen dit gedeelte van het park om de gnoes te zien, die dan rondom de Grumeti rivier leven.

Zuid zone

Deze zone is voornamelijk voor liefhebbers van de gnoe, want veel andere wilde dieren zal je hier niet aantreffen. Wil jij het Serengeti National Park bezoeken om gnoes te zien, dan is dit de zone om het kalveren van de dieren in februari mee te maken. Tussen december en maart zijn de gnoes in dit gebied in overvloed aanwezig. 

Noord zone

Ga je voor luxe en avontuur, dan is dit de zone voor jou. Hier komen weinig toeristen, omdat dit het meest afgelegen gedeelte van het park is. De overnachtingsplaatsen zijn bijzonder luxe en voor de avonturier die van wandelen en off-road opties houdt, is dit een zone van het Serengeti National Park om niet over te slaan.

You may also like