Home » Het gemak van je eigen internet (hotspot) tijdens je vakantie

Het gemak van je eigen internet (hotspot) tijdens je vakantie

by Sander

Toen internet nog in de kinderschoenen stond en de jaren daarna waarin de populariteit enorm toenam was het wel iets dat we tijdens onze vakanties niet nodig hadden. Inmiddels is die periode al ver achter ons en willen we het liefst ook tijdens onze vakanties altijd onbeperkt kunnen internetten. 

Waarom eigen internet op vakantie?

De redenen waarom iemand internet nodig heeft tijdens een vakantie zijn uiteenlopend. Hieronder een lijstje van meest voorkomende redenen waarom je internet wilt gebruiken tijdens een vakantie of reis naar het buitenland.

 • Afleiding voor de kinderen in de auto onderweg door bijvoorbeeld Netflix.
 • In contact blijven staan met familie via messaging apps zoals WhatsApp.
 • Veiligheid, navigatie, bezienswaardigheden kunnen vinden en bezoeken. Voor bijvoorbeeld tijdens het backpacken.
 • Restaurants reviews kunnen lezen van anderen.
 • Hotels en campings hebben vaak maar beperkt of te duur internet.
 • Foto (vakantiekiekjes) direct kunnen uploaden en bewaren in de cloud.
 • Financiën regelen. Online bankieren indien nodig zodat je niet onnodig veel geld mee neemt.
 • Je favoriete series kunnen kijken op de camping of boot.
 • Voor werkdoeleinden, mensen met een eigen bedrijf of belangrijke functie.
 • Altijd kunnen e-mailen indien nodig.
 • Online het weerbericht kunnen checken en daarop de uitjes plannen.
 • Direct valuta’s omrekenen en wisselkoersen inzien.

Zoals je leest zijn de redenen erg uiteenlopende en onbegrensd. Hoewel internet in het buitenland voor mensen die veel reizen voor het werk een pre is. Is het tijdens vakanties weer afhankelijk van hoe je vakantie viert en waar je naar toe gaat of je zelf je eigen internet wilt hebben. 

Wat heb je nodig voor internet op vakantie?

Hieronder leggen we je nog uit wat je precies nodig hebt voor eigen internet op vakantie. Voor uitgebereide informatie over dit onderwerp ga je naar www.wifivoorauto.nl daar vindt je onder andere informatie over mifi routers, hoe je een hotspot kunt instellen en welke type sim only abonnementen je nodig hebt.

Enkele voorbeeld laten zien dat mensen die vakantie vieren op een camping, in een camper of zelfs met hun boot op vakantie gaan meer baat hebben bij een eigen internet hotspot dan mensen die in een all inclusive resort zitten. 

Hoe kun je eigen internet meenemen op vakantie naar het buitenland?

Om over stabiel draadloos internet te beschikken waar meerdere mensen tegelijkertijd gebruik van kunnen maken heb de volgende items nodig. 

 • Een mifi router (een draadloze wifi router) om een hotspot te maken.
 • Een data simkaart (sim only abonnement) met voldoende data.
 • Een adapter of batterijen voor stroom (afhankelijk van het type mifi router)
 • 4G of 5G bereik.

In feite is dit alles wat je nodig hebt om tijdens een reis of op een plek zonder internet toch over een stabiel signaal te beschikken waarmee je kunt internetten.

Wanneer je ook nog zorgt dat je over een VPN beschikt dan weet je zeker dat je je favoriete Netflix serie ook in het buitenland kunt kijken. Daarnaast biedt een VPN meer dan alleen Netflix of Disney+ in het buitenland waar normaliter regioblokkades zijn. Maar geniet je ook van de privacy en veilig verbinding. 

Met de setup die we hierboven hebben vermeld kun je overal uit de voeten. NAast een mifi, een simkaart met abonnement is wel een 4G of 5G signaal vereist. Anders kun je geen verbinding maken om een wifi hotspot te creëren. 

Wel nog een laatste reis tip van ons voor het kiezen van een mifi router. Bedenk goed in welke situatie je deze wilt gaan gebruiken. Er zijn verschillende modellen en formaten mifi routers. En zo kunnen ook de functies en kenmerken van een apparaat verschillen. Bedenk ook met hoeveel mensen je tegelijkertijd online wilt kunnen zijn en hoe lang de eventuele batterij duur moet zijn voor je hem weer moet opladen.

You may also like