Home » Een groepsrondreis in Afrika, welk land moet ik kiezen?

Een groepsrondreis in Afrika, welk land moet ik kiezen?

by Guido van der Sanden
Namibië – Verrassend veelzijdig en onontdekt

Afrika is een machtig mooi continent. Wie er al ooit geweest is roemt de kleurrijke natuur, flora & fauna en de vriendelijkheid van de mensen. Ben je er nog nooit geweest dan is een groepsreis het ideale vakantietype. In dit artikel omschrijven wij de 4 populairste bestemmingen voor degene die naar Afrika willen maar niet weten naar welk land. Dat doen we met behulp van Sable Tours, expert in groepsreizen naar Afrika.  

Afrika is misschien wel het enige continent dat vaak als land wordt genoemd. Op de vraag waar iemand op vakantie is geweest zeggen zei dan: “Afrika”. Maar waar dan? Juist op die vraag proberen wij nu antwoord te geven, want elk land heeft zijn unieke aantrekkingskracht.

Tanzania – Een land van extremen

Tanzania ligt in het Oostelijke deel van Afrika en ligt op ongeveer 8,5 uur vliegen vanaf Schiphol. Het is met name de diversiteit van het land dat een breed publiek trekt. Een groepsreis Tanzania heeft wat dat betreft voor ieder wat wils. Zo trekt de hoogste berg van het continent (Mount Kilimanjaro) een avontuurlijk publiek maar is er voor de natuurliefhebber ook voldoende moois te ontdekken. Denk bijvoorbeeld aan de prachtige meren van de Rift Vallei of de uitgestrekte vlaktes van de Serengeti. Tanzania staat misschien wel het meest bekend om de vele wildlife safari’s. Kies daarvoor uit een bezoekje aan de unieke Ngorogoro krater of voor de minder bekende Tarangire National Park.

Tanzania – Een land van extremen

Veel reizigers kiezen ervoor om hun reis naar Tanzania af te sluiten op Zanzibar. Dit tropische eiland ligt voor de kust van Tanzania en is een uitstekende bestemming om een weekje tot rust te komen.

Kenia – De ultieme safari

Ten Noorden van Tanzania ligt Kenia. Na een reis van 9 uur zet je voet aan grond op Nairobi, de hoofdstad van Kenia. Dit land staat bekend om zijn safari’s. Jaarlijks trekken grote kuddes door het land om op zoek te gaan naar voedsel en water. De grote migratie van zebra’s en gazelles is een fenomeen dat je één keer in je leven gezien moet hebben. Een groepsreis Kenia is daar het perfecte moment voor. Het mooi aan de migratie is dat het ook de grote katachtigen aantrekt waardoor je op de eerste rij zit van een bijzondere jacht. De meeste tour operators houden rekening met een juiste balans tussen cultuur en natuur. Je zult naast wild life dus ook de tijd krijgen om de Masaï en de flamboyante Samburu stam te leren kennen.

Kenia De ultieme safari

Namibië – Verrassend veelzijdig en onontdekt

Verder naar het zuiden, linksboven Zuid-Afrika, ligt op 10 uur vliegen Namibië. Voor velen is dit een grote onbekende, maar in dit geval maakt onbekend zeker niet onbemind. Een groepsreis Namibië zal je ogen openen door zijn verrassende veelzijdigheid. Groot, dunbevolkt en puur. Dat zijn de kernwoorden voor Namibië. In dit land tref je landschappen die nog nauwelijks door de mens zijn aangetast. In het zuiden ligt de Fish River Canyon, de 2e langste canyon ter wereld. Het noorden van het land is juist veel groener met oeroude bossen. Ook de lokale cuisine is zeker het proberen waard. Kortom, geniet van Namibië nu het nog onontdekt is.

fish river canyon namibie

Zuid-Afrika – Alles in één

Zuid-Afrika is misschien wel de bekendste bestemming uit dit rijtje. Een groepsreis Zuid-Afrika is een voor de hand liggende keuze voor wie avontuur, natuur en gastronomie wil combineren. Bezoek het wereldberoemde Kruger National Park voor een avontuurlijke safari of proef van de heerlijke wijnen van de wijnplantages in de Westkaap. Hoe dan ook zal Zuid-Afrika je niet teleurstellen omdat het voor iedere reiziger een juist mix bevat.

Zuid-Afrika – Alles in één

You may also like