Home » Goed voorbereid op motorvakantie met deze tips!

Goed voorbereid op motorvakantie met deze tips!

by Sander
Goed voorbereid op motorvakantie met deze tips!

In de zomer kiezen veel mensen ervoor om met de motor op vakantie te gaan. Een motorvakantie is werkelijk fantastisch en laat je de ultieme vrijheid voelen! Echter is het wel erg belangrijk om goed voorbereid op reis te gaan. In dit artikel geven wij een aantal tips om goed voorbereid op motorvakantie te gaan!

Tip 1. De juiste motorkleding

Tijdens je motorvakantie moet je voorbereid zijn op alle weersomstandigheden door verschillende soorten motorkleding mee te nemen. Van ventilerende motorkleding tot waterdichte kleding voor op de motor. De juiste motorkleding zorgt ervoor dat je comfortabel kan rijden in alle weersomstandigheden. Hou er dus rekening mee dat onderweg niet altijd de zon schijnt.

Tip 2. Geschikte motor

Op het moment dat je met je motor op vakantie gaat dan kies je ervoor om lange afstanden te gaan afleggen. Dat is wel even wat anders dan het toeren door Nederland. Op vakantie maak je vaak veel meer kilometers, waardoor je moet kijken of je een goede toermotor hebt. Controleer je motor voor vertrek op mankementen voor een veilige reis.

Tip 3. Route

Een goede planning van de route is erg belangrijk als je met de motor op vakantie gaat. Een kaart wordt tegenwoordig vaak enkel als back-up gebruikt. De meeste motorrijders kiezen ervoor om de route uit te stippelen op de navigatie van de motor. Voor het uitstippelen van de route moet je rekening houden met tussenpunten. Ook is het de vraag hoeveel je op snelwegen wilt rijden. Bij een motorvakantie is het reizen belangrijker dan de eindbestemming. Binnendoor rijden is daarom erg leuk en brengt je op de mooiste plekken. Afhankelijk van waar je naartoe gaat kan je natuurlijk een bepaalde verhouding van kleine wegen en snelwegen aanhouden. Vergeet ook niet mooie plekken om onderweg te rusten op te zoeken en toe te voegen aan de route!

You may also like