Home » Gap year? Ga backpacken in Australië

Gap year? Ga backpacken in Australië

by Sander
Gap year? Ga backpacken in Australië

Australië: een vriendelijk land voor de backpacker

Van alle landen is Australië misschien wel het vriendelijkste land voor backpackers. Nederlandse backpackers krijgen zonder al te veel moeite een visum, waarmee ze in het land ook mogen werken. Doordat Australië veel seizoensarbeid heeft, kijkt men niet raar op van werkende reizigers. Bovendien spreekt men er Engels en is de Aussie enorm laid back. Dat alles maakt backpacken in Australië een enorm fijne ervaring.

Ontmoet andere culturen

Australië verwelkomt reizigers vanuit verschillende delen van de wereld. Je komt daardoor enorm veel nationaliteiten en culturen tegen. De ene keer zit je in een hostel met landgenoten en Duitsers, de andere keer zit je tussen de Japanners en Koreanen. Vaak zijn zij net zo nieuwsgierig naar Nederland als jij naar hun land. Zo leer je van elkaar.

Leer jezelf kennen

Wanneer je langere tijd op reis gaat, kom je gegarandeerd situaties tegen waar de dingen nét even anders lopen dan je had gepland. Je bent dan helemaal op jezelf afgewezen. Je moet zelf een plek vinden om te slapen, zelf een baantje regelen en natuurlijk ook uitvinden hoe je op je beoogde bestemming aankomt. Door een jaar te backpacken in Australië leer je veel over jezelf en wordt je stukken zelfstandiger.

Gave dingen doen

Als backpacker wil je dingen leren en ervaren. Het is fijn dat je in Australië allerlei dingen kunt uitproberen die je thuis misschien niet zo snel zou doen. Bijvoorbeeld leren scuba-duiken op het Great Barrier Reef, raften op Tully River, of zelfs een parachutesprong boven Cairns of Sydney.

De prijs valt mee

Het leuke aan een jaar backpacken in Australië is dat het eigenlijk niet eens zoveel hoeft te kosten, helemaal als je het vergelijkt met een jaar wonen in Nederland. Voor de prijs van een studentenkamer in een van de grotere studentensteden kun je in Australië prima een maand rondkomen. En dat is inclusief reiskosten en hostel overnachtingen.

Australië is veilig

Ze zeggen soms wel dat alles in Australië erop uit is om je te doden. Maar echt, de mensen zijn er vriendelijk. En de verhalen over spinnen, slangen en andere moordzuchtige wezens zijn ook wat overdreven. Natuurlijk, je moet opletten wat je doet. Maar dat is in elk land zo.

Zie jij het ook wel zitten om er een jaartje helemaal tussenuit te gaan, de wereld te zien en jezelf te leren kennen? Dan is www.backpackeninaustralie.nl de plek voor jou. Op deze site, opgericht door een backpacker, vind je alles wat je moet weten voor jouw backpackavontuur Down Under.

You may also like