Home » De Franse Côte d’Azur

De Franse Côte d’Azur

by Guido van der Sanden
De Franse Côte d’Azur reistips

Frankrijk is onder Nederlanders nog steeds een erg populair vakantieland. Jaarlijks vertrekken miljoenen toeristen, waaronder vele Nederlanders, naar Frankrijk om er de vakantie door te brengen. De meesten zoeken de campings op aan de Franse zuidkust, de Côte d’Azur om onbezorgd van de zon te kunnen genieten. Zeker als de zomer in Nederland tegenvalt besluiten veel mensen op het laatste moment om naar de Franse kust te vertrekken om toch nog wat van de zon mee te pikken. Een belangrijke reden waarom Frankrijk zo populair is, is dat een vakantie in dit land relatief goedkoop is. En je kunt er in 1 of 2 dagen met de auto naartoe rijden, ook dat is een belangrijk pluspunt voor de Côte d’Azur.

De naamgeving van de Franse Zuidkust

Spanjaarden en Italianen spreken over de Riviera als ze het over hun kustlijn hebben. De Fransen, chauvinistisch als ze zijn, wilden graag een echt Franse term voor hun zuidkust. En die kwam er. Stephen Légeard bedacht de typisch Franse term Côte d’Azur voor de kustlijn die loopt van Marseille tot Genua in Italië. De echte Côte d’Azur staat bekend als één van de meest luxe regio’s in Europa. Hier een vakantiewoning bezitten betekent dat je goed in de slappe was zit, want de huizen zijn hier zeker niet goedkoop. Maar op de campings kun je doorgaans voor zeer schappelijke prijzen terecht.

De Franse Côte d’Azur

Genieten van zon en zee

De belangrijkste reden waarom mensen hun vakantie graag aan de Franse Côte d’Azur doorbrengen is natuurlijk de zongarantie. Aan de Franse zuidkust loopt de temperatuur in de zomermaanden vaak op tot boven de 30 of 35 graden. De Middellandse Zee matigt deze temperaturen direct aan de kust nog wel wat, zodat het er in de warme zomers aangenamer is dan in het Franse binnenland. Neerslag valt er maar weinig in de zomer, hoewel de regio soms wordt getrakteerd op een flinke onweersbui waarna het weer zich vrij snel weer herstelt naar droog en zonnig.

De Franse keuken

Omdat de Côte d’Azur een toevluchtsoord is voor de rijken der aarde vind je er uiteraard de beste Franse restaurants. Je kunt er genieten van de typische Franse keuken, met zorg bereide maaltijden die met liefde van de kok worden geserveerd. Maar wees gerust, er zijn ook genoeg eenvoudige restaurants en fastfoodketens te vinden. De Franse kust biedt dus ook op culinair gebied voor ieder wat wils.

De Franse Côte d’Azur reizen

Als je een dagje geen strand wilt

Veel mensen vinden het geen enkel probleem om hun gehele vakantie in badkleding aan het strand door te brengen. Maar als je eens wat anders wilt dan zonnebaden is er genoeg te beleven. Marseille i een leuke stad om te bezoeken met vele bezienswaardigheden. Ook een dagje naar Saint-Tropez is een aanrader als je graag BN’ers en bekende buitenlandse sterren wilt spotten. Zij brengen hier namelijk graag hun vakantie door. Omdat met name Saint-Tropez vooral door de jetset wordt bezocht, is hier verblijven niet echt goedkoop. De plaats zelf telt maar zo’n 6.000 inwoners, maar jaarlijks strijken er ruim 5 miljoen toeristen neer, waaronder veel kunstenaars. Ze ontmoeten elkaar hier om “onder elkaar” te zijn en te genieten van goede wijn en goede maaltijden. En natuurlijk van het mooie weer.

You may also like