Home » Fiji, de parel down under

Fiji, de parel down under

by Guido van der Sanden
fiji eilanden strand vakantie tralvegek

Voor wie er geen bezwaar tegen heeft om 24 uur te reizen is Fiji een mooie reisbestemming. De eilandengroep in de Grote Oceaan bieden een oase van natuurschoon en rust. Je kunt er prachtige wandelingen maken maar als je liefhebber van duiken bent dan kom je op de Fiji eilanden zeker aan je trekken. Er zijn tientallen prima duikstekken beschikbaar op de verschillende eilanden.

Yassawa Islands

Fiji biedt adembenemend natuurschoon aan de bezoekende toeristen. Deze schitterende eilandengroep ligt ten noorden van het hoofdeiland van Fiji, Viti Levu. Deze locatie is in de afgelopen decennia voor verschillende films en series gebruikt vanwege de absolute schoonheid. De eilanden werden ontdekt door de Engelse zeevaarder William Bligh. Hij was van zijn schip The Bounty verjaagd toen daar muiterij uitbrak onder de bemanning. Met een kleine boot en wat handlangers voer hij vervolgens naar de Yassawa islands om van daaruit uiteindelijk terug te keren naar Engeland.

Eiland hoppen in Fiji

Omdat Fiji uit honderden eilanden bestaat leent het land zich uitstekend voor “eiland hoppen” . Met kleine bootjes kun je vrijwel dagelijks van het ene naar het andere eiland varen. Veel van de vooral vulkanische eilanden zijn onbewoond. Je kunt er daarom ongestoord rondwandelen en genieten van de prachtige natuur. Ben je een liefhebber van duiken dan kun je de wereld vanaf vrijwel alle eilanden die te bezoeken zijn ook onder water bekijken. Je kunt voor de beste duiklocaties het beste de plaatselijke bevolking raadplegen, zij kunnen je vaak het beste vertellen waar je de mooiste foto’s kunt maken van het leven onder water.

fiji eilanden reistips

De hoofdstad Suva

De hoofdstad Suva ligt op het grootste eiland Viti Levu. Bij Suva ligt de enige luchthaven van Fiji, de stad telt zo’n 80.000 inwoners. In Suva vind je de Universiteit van de Zuidelijke Grote Oceaan. Hier kunnen studenten een academische opleiding volgen, iets wat in deze streken elders nauwelijks mogelijk is omdat veel mensen op afgelegen eilanden wonen waar soms zelfs geen middelbaar onderwijs is laat staan dat er op universitair niveau les gegeven wordt. In Suva is veel bewaard gebleven uit de tijd dat de Engelsen regeerden op Fiji. Veel oude gebouwen staan er nog en ook de Indiase buurt is nog net als vroeger. Veel inwoners van India verhuisden naar Fiji om er te gaan werken en zijn na de onafhankelijkheid gebleven. Velen runnen nu restaurants waar je heerlijk Indias kunt eten.

suva fiji eilanden

You may also like