Home » Exotisch Curaçao met de huurauto

Exotisch Curaçao met de huurauto

by Sander
Exotisch Curaçao met de huurauto

Heb jij het geluk om het mooie Curaçao te mogen bezoeken, zorg dan dat je ook veel van het eiland te zien krijgt. Het is 450 km2 groot met een lengte van 30 kilometer en een breedte van gemiddeld 8 kilometer. Om dit eiland te kunnen verkennen is een auto huren op Curaçao gewoon de beste optie. Er is openbaar vervoer maar daarmee kom je beslist niet overal en de reistijden zijn ook niet altijd even duidelijk. Taxi’s zijn er in overvloed maar dat is een dure wijze om het eiland te bezichtigen. Iedereen heeft dan ook een auto op het eiland al zijn dat vaak niet de nieuwste modellen. Files komen in de spits voor. Er zijn vele autoverhuurbedrijven op Curaçao. Je kunt ze vergelijken op Easyterra wat betreft prijzen en voorwaarden.

Tips voor auto huren op Curaçao

1. Maak de keuze op basis van gebruik

Er zijn redelijke wegen op Curaçao, ook buiten de stad. Als jij niet van plan bent om off-road te gaan, voldoet vrijwel iedere huurauto. Wil je overal kunnen komen, kies dan voor een robuuste 4WD, uiteraard betaal je daar meer voor.

2. Reserveer ruim op tijd een auto

Als je aankomt na een lange vliegreis is het uiteraard prettig dat je huurauto al klaar staat en jij zonder veel gedoe naar je comfortabele hotel kan rijden. Reserveer dan ook ruimschoots voor je vertrek al een rental car. Dat geeft niet alleen zekerheid maar ook prijsvoordeel. Hoe dichter je bij je vertrekdatum een auto huurt, hoe hoger de prijs meestal uitvalt en hoe beperkter je keuze.

3. Neem een goede verzekering

De verkeersregels op Curaçao zijn niet zoveel anders dan in ons land en je mag (en kan) ook buiten de stad nergens harder dan 80 kilometer per uur. Als je geconcentreerd rijdt, zal het allemaal wel meevallen. Maar het is ook druk op sommige wegen en niet iedereen is zo voorzichtig als jij. Kijk ook naar de opties die een site als Easyterra biedt voor verzekeringen.

4. Een creditcard is handig bij het huren van een auto op Curaçao

Het is niet zozeer voor de betaling van de huurprijs als wel voor het regelen van de waarborgsom dat de meeste autoverhuurbedrijven verwachten dat jij een creditcard kan overleggen. Heb jij geen card of wil je die niet gebruiken om een auto te huren, neem dan contact op met de verhuurder.

5. Ongeluk? Hou je aan de regels

Krijg je onverhoopt te maken met een verkeersongeluk, verplaats de auto dan nooit voordat de Curaçao Road Service langs is geweest. Doe je dat wel dan zal de verzekeringsmaatschappij jouw claim niet honoreren en wordt het een dure grap.

6. Regen? Dan de weg even niet op

Het regent niet veel op Curaçao maar als dat wel gebeurt, worden alle wegen in en buiten de stad een paar uur zeer glad en kan je beter geen risico’s nemen. Denk dat je voor je plezier op het eiland bent en een paar uurtjes later ook gerust kan.

You may also like