Home » Eilandhoppen in Griekenland steeds populairder

Eilandhoppen in Griekenland steeds populairder

by Sander
Eilandhoppen in Griekenland steeds populairder

De term eilandhoppen is een term die je onder toeristen steeds vaker hoort. Het is een manier van vakantie vieren, waarbij je in één vakantie meerdere eilanden aandoet. Op die manier krijg je het gevoel van drie kleine vakanties in één, en ontdek je meerdere prachtige locaties tijdens één reis. Er zijn in Europa verschillende eilandengroepen te vinden waar je op een leuke manier kunt eilandhoppen. De Canarische eilanden zijn daar een voorbeeld van, maar zeker Griekenland is een prachtige bestemming om een keer van eiland naar eiland te reizen. Op vakantie naar Griekenland gaan is leuk, maar meerdere Griekse eilanden in één trip bezoeken is nog leuker. Griekenland kent tientallen zeer mooie eilanden die relatief dicht bij elkaar liggen. Één van de bekende routes om te eilandhoppen in Griekenland is een reis van Santorini, via Naxos naar Mykonos. Drie totaal verschillende eilanden met een hele eigen sfeer, maar wel allemaal de moeite waard om in een paar dagen te ontdekken.

Santorini

Je begint de reis in Santorini. Het eiland Santorini staat vooral bekend om haar prachtige stranden en schilderachtige dorpjes. Het meest bekende dorpje van het eiland is Oia. Dit dorp staat bekend om haar prachtige uitzicht op de zonsondergang, in combinatie met de witte huisjes met de blauwe daken. Een foto van deze stad zul je regelmatig op een ansichtkaart hebben zien staan. Naast het dorp Oia is ook het dorp Thira een grote trekpleister. Deze plaats ligt bovenaan een rotswand, en kent een zeer gezellig centrum met leuke winkels en restaurants. Een aanrader is een lunch of een drankje op één van de terrassen aan de rand van het dorp, van waar je een prachtig uitzicht over zee hebt.

Naxos

Met de boot is het relatief kort om van Santorini naar Naxos te gaan. In ongeveer anderhalf uur ben je in de haven van Naxos. Naxos is een eiland waar veel groen te vinden is, en is dan ook erg geschikt voor liefhebbers van wandelroutes of fietstochten. Ook de grootste stad van het eiland, Naxos-stad, is een leuke plek om even helemaal tot rust te komen. Op dit eiland kom je ook verschillende badplaatsen tegen die een zeer gezellige boulevard hebben. Daar kom je helemaal tot rust en geniet je van het ultieme vakantiegevoel. Na een paar dagen is het tijd om door te gaan naar de laatste stop van je route, Mykonos.

Mykonos

Op ongeveer twee uur varen van Naxos ligt het eiland Mykonos. Mykonos is een eiland waar al het goede van vakantie vieren samen komt. Je vindt er prachtige, authentieke dorpjes, maar ook een typisch Griekse plaats. Mykonos-stad heeft alles wat je zoekt in een vakantie op Griekenland. Kleine steegjes vol met winkeltjes en restaurants, een kustlijn waar je je vingers bij aflikt en een gezellige sfeer die je niet snel zult vergeten. Daarnaast kent het eiland verschillende mooie stranden, van klein tot groot. Dus wat je ook zoekt in een vakantie, waarschijnlijk ga je het vinden op Mykonos. Hierna is het helaas weer tijd om naar Nederland te vliegen.

You may also like