Home » Een rondreis door Australië

Een rondreis door Australië

by Sander
australie bezienswaardigheden en tips

Rondreizen door Australië is een droom voor veel mensen. Backpacken na de middelbare school, vrijheid en zelfstandigheid proeven kan een reden zijn. Maar je kunt natuurlijk ook een georganiseerde rondreis door dit fascinerende land maken. Het is nauwelijks voor te stellen dat je aan de andere kant van de wereld bent waar de seizoenen precies andersom zijn en het dag is als Europa slaapt. Vier kerst in de zomer en ervaar een winter zonder een graadje vorst. Australië wordt gekenmerkt door eindeloze snelwegen waar je niemand tegenkomt. Gezellige steden waar het leven bruist en slaperige dorpjes waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Enorme farms met uitgestrekte landerijen en honderden koeien of schapen.

Sidney, de oudste stad van Australië

Wanneer je naar Australië vliegt wordt meestal een tussenstop gemaakt in Maleisië of Singapore. Dit is noodzakelijk omdat een vliegtuig deze afstand nu eenmaal niet in één keer kan overbruggen zonder bij te tanken. Na een reis van ongeveer 24 uur arriveer je op je voorlopige eindbestemming, het vliegveld van Sidney of Adelaide, de hoofdstad van Australië. In Sidney kun je een bezoek brengen aan de beroemde Sidney Tower of de beroemde Harbour Bridge. Maak een tocht per boot door de haven om de skyline van de stad te kunnen bewonderen. Sidney ligt aan de oceaan en dus kun je er heerlijk aan het strand liggen. Aan de andere kant van de stad liggen de beroemde Blue Mountains.

australie sidney bezienswaardigheden en tips

Australia Zoo

De Australia Zoo is de bekendste dierentuin van Australië. Hij werd gesticht door de familie Irwin. Het bekendste lid van deze familie is ongetwijfeld “the crocodile hunter”, Steve Irwin, die een tragische dood stierf toen hij werd aangevallen door een pijlstaartrog waar hij onderwateropnames van maakte. Zijn dood baarde veel opzien, mede omdat er beelden van zijn gemaakt door de cameraman die bij hem was. Deze beelden zijn echter nooit voor uitzending vrijgegeven, alleen zijn weduwe heeft een exemplaar van de band waar deze op staan. In de Australian Zoo kun je koalaberen, pythons en krokodillen bewonderen. Veel dieren in de Zoo worden ingezet voor fokprogramma’s om ze voor uitsterven te behoeden.

australie Australia Zoo bezienswaardigheden en tips

Melbourne, de bruisende metropool

Een stad die je zeker moet zien is Melbourne. Hier vind je prachtige oude architectuur uit de koloniale tijd van Australië. In deze regio bevindt zich ook de bekende Flying Doctor’s Service, waarover in de jaren negentig van de vorige eeuw een goed bekeken TV serie werd gemaakt. Het fictieve dorpje uit de serie, Cooper’s Crossing, is nog steeds te bezoeken.

australie melbourne bezienswaardigheden en tips

You may also like