Home » Een goede voorbereiding voor de winter is ontzettend belangrijk.

Een goede voorbereiding voor de winter is ontzettend belangrijk.

by Sander

Voor uw eigen veiligheid en voor de levensduur van uw buitenboordmotor is een goede voorbereiding op de winter ontzettend belangrijk.  Verschillende weersomstandigheden zoals vochtigheid en kou kunnen problemen veroorzaken gezien zij de motor kunnen aantasten. Omdat u natuurlijk schade en reparaties wil voorkomen is het belangrijk om uw buitenboordmotor winterklaar te maken. Zo kunt u in het voorjaar weer soepel wegvaren.

Tijd om uw boot winterklaar te maken.

Winteronderhoud is noodzakelijk om tijdens het volgende vaarseizoen de motor soepel te laten starten. Naast de normale onderhoudsklusjes zoals de filters controleren en de olie verversen, moeten er ook andere klussen worden uitgevoerd om de buitenboordmotor winterklaar te maken. Ook is het winterklaar maken van een boot die lang heeft stilgelegen essentieel. Een boot waar weinig mee wordt gevaren heeft veel te verduren gezien deze door verschillende dingen kan worden aangetast.

Waar moet u opletten wanneer u uw boot winterklaar maakt.

De ideale tijd om de olie en de koelvloeistof te verversen is vlak voor de winterstalling. Door verzuring tijdens lange stilstand van uw boot kunnen deze schade veroorzaken aan uw motor door verzuring. Er wordt aangeraden om de tanks aan het eind van het vaarseizoen helemaal vol te tanken. Hierdoor kan bacteriegroei in de brandstof door condens worden voorkomen. Om de levensduur van verschillende onderdelen te verlangen is het verstandig om ook naar inwendige bescherming te kijken. Op google zijn verschillende checklists te vinden die u er bij kunt pakken om alle stappen nog eens rustig door te nemen. Ga bijvoorbeeld op zoek naar de zoekterm ‘Winterklaar maken boot’ om meer te vinden hierover.

Buitenboordmotor opbergen.

Het is het slimst om een buitenboordmotor overdekt op te bergen in de winter. Bij voorkeur op een vorstvrije plaats en in een verticale positie. Indien dit niet mogelijk is kan de motor ook liggend worden opgeborgen, zorg er dan voor dat de onderkant licht naar beneden wijst. Anders kan er smeerolie in het luchtfilter terecht komen.

Mocht u nog vragen hebben of graag advies willen over hoe u uw boot het beste winterklaar kan maken? Ga dan naar een watersport zaak bij u in de buurt die u van genoeg en correcte informatie kan verzien. Of zoek op Google, hier kunt u veel informatie vinden die u verder kan helpen.

You may also like