Home » Een citytrip naar Tel Aviv

Een citytrip naar Tel Aviv

by Sander
Een citytrip naar Tel Aviv

Mening mens zal deze plek niet snel herkennen, maar Tel Aviv ligt in de centrale kuststreek van Israël. Een mengelmoes van verschillende steden en invloeden die de stad heel bijzonder maakt. De stad heeft een hoop gave hotspots, blauwe stranden en je kan er goed uitgaan wat zorgt dat deze stad zeker een citytrip waard is. Ga op een dagtrip naar Jeruzalem, de stad die heilig is voor joden, christenen en moslims of huur een auto en ga er zelf op uit. Benieuwd geworden? De stad is zeker een bezoekje waard en ik vertel jou graag waarom!

Culinair genieten

Je zal wel denken, terrasjes pakken kan ik toch overal? Zeker waar, maar door hoeveelheid hotspots die Tel Aviv te bieden heeft kan je er bijna niet omheen. Het eten in Tel Aviv is bij het ene restaurant nog lekkerder dan bij het andere. Hierbij kan je denken aan gerechten als hummus, pita broden, vleesgerechten, gegrilde groentes en een hele hoop verse sappen. Een paar gave plekken om te bezoeken zijn; Haachim, een restaurant vol kleine gerechtjes en kleine prijzen en Cofix, een kleurrijke, goedkope hotspot!

Auto huren

De stad heeft nog geen half miljoen inwoners, waardoor je de stad goed kan ontdekken met de auto.  Haal jouw huurauto direct op bij aankomst, rij zelf naar de accommodatie en lever hem vlak voor vertrek weer in. Geen lange wachttijden op de taxi en daarbij niet eens de kosten meegenomen. Je kan auto huren bij tui cars voor een kleine prijs en daarmee alle mooie plekjes ontdekken die Tel Aviv te bieden heeft. Let wel op: De weg vanuit Tel Aviv naar Jeruzalem is een van de drukste wegen en de mensen hebben nog minder geduld in de auto dan onze Nederlanders. Kan bijna niet he? Zeker even rekening mee houden voordat je deze auto rit begint.

Bezienswaardigheden

Tel Aviv staat bekend om de vele uitstapjes die naar de omliggende gebieden gemaakt kunnen worden, en daarbij komt een auto natuurlijk zeker van pas. Maak een daguitstap naar Jeruzalem, Dode zee en Betlehem of begin de dag met een zonsopkomst in Massada. Je kan natuur snuiven in Old Jaffa met de knusse steegjes, rommelmarktjes en gezellige terrassen. Maar vergeet niet hè, een dagje strand is ook zeker niet verkeerd. Tel Aviv is een stad aan zee en dat maakt deze stad zeker de ideale bestemming om een stedentrip te combineren met een dagje strand.

You may also like