Home » Duiken op de Filipijnen

Duiken op de Filipijnen

by Guido van der Sanden
duiken op de filipijnen

Steeds meer mensen ontdekken hoe leuk het is om te duiken. Je kunt in Nederland je brevet halen bij een duikschool, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het duiken te leren in een zonnig land. Dat kan dichtbij maar ook ver van huis. Kies je voor het laatste dan is een bezoek aan de Filipijnen een prima idee. Hier kun je prachtige duiken maken, zowel voor gevorderden als beginners. Op de bekendste duiklocaties, te weten Bohol, Negros en Cebu kun je genieten van een grote verscheidenheid aan planten en dieren. Ontmoet haaiensoorten die absoluut niet gevaarlijk zijn voor mensen zolang je ze maar niet verstoort. Spot prachtige zeeschildpadden die op de bodem van de zee kalm hun gang gaan en hun leven leiden. En dan zijn er natuurlijk nog de talrijke kleine vissen in prachtige kleuren die een adembenemend schouwspel geven.

snorkelen op de filipijnen

Voor beginners en gevorderden

Op de Filipijnen, een land dat bestaat uit ruim 7000 eilanden, kun je als duiker je hart ophalen. Of je nu een geoefende duiker bent of de sport pas net ontdekt hebt, er is voor elk wat wils. Als je duiken nog wat te heftig vindt kun je het natuurlijk ook bij snorkelen houden. Langs de kust van de vele eilanden zijn mooie locaties waar je ook met de snorkel een prachtig onderwaterlandschap kunt aanschouwen. Ga je wel duiken dan kun je kiezen voor een duik vanaf de kust maar er zijn ook duiken vanaf een boot midden op zee. Dit laatste is echter alleen weggelegd voor de zeer ervaren duikers. Je moet om dit te mogen doen kunnen aantonen dat je ruime ervaring hebt. Dit soort duiken wordt ook altijd met een buddy uitgevoerd om de kans op ongevallen zo klein mogelijk te houden.

duiken op de filipijnen voor beginners en gevorderden

Vliegen naar de Filipijnen

Vanwege de afstand is vliegen de enige optie om naar de Filipijnen te reizen. Vanuit Nederland gaan er regelmatig rechtstreekse vluchten naar het hoofdeiland nabij de hoofdstad Manila. Aquino International Airport is de luchthaven waar grote maatschappijen op vliegen. Maar daarnaast zijn er nog ruim 80 andere luchthavens op de eilanden. Vliegen is een belangrijke vorm van transport op de Filipijnen. Naast het vervoer per veerboot tussen de vele eilanden is dit de belangrijkste vorm van transport. Het wegennet op de Filipijnen is zeer gebrekkig. Bijna de helft van alle wegen is onverhard en dus lastig te berijden. Als je je met een auto wilt verplaatsen moet je rekening houden met een lange reistijd want opschieten en doorrijden is er niet bij.

Lees ook: Een onvergetelijk bezoek aan Sri Lanka

prachte filipijnen

Rondreizen voor duikers

Als je een duikvakantie wilt gaan doen op de Filipijnen kun je een georganiseerde rondreis boeken. Dat is vaak makkelijker dan zelf iets uitstippelen. De kennis van de Engelse taal is niet geweldig bij de plaatselijke bevolking dus het is soms lastig om je verstaanbaar te maken. Ook is er in de Filipijnen de nodige corruptie. Het is geen expliciet gevaarlijk land om naar en in te reizen, maar wees als toerist wel op je hoede. Bij een georganiseerde reis maak je vaak ook een meerdaagse duikcruise op zee, waarbij een aantal duiken vanaf de boot wordt gemaakt. Dit geeft een extra dimensie aan je vakantie naar de Filipijnen.

You may also like