Home » Een droomvakantie naar de Dominicaanse Republiek

Een droomvakantie naar de Dominicaanse Republiek

by Guido van der Sanden
cabarete dominicaanse republiek

De landen in Midden Amerika zijn erg aantrekkelijk voor een tropische vakantie. Het weer is er vrijwel altijd prima en je kunt er een ontspannen maar ook een actieve vakantie doorbrengen. De Dominicaanse Republiek is populair als bestemming voor huwelijksreizen en andere verre vakanties. Geniet van de prachtige stranden en de kraakheldere zee. Succes gegarandeerd. De populairste bestemming is Punta Cana. Hier vind je de luxe resorts waar het je aan niets ontbreekt. Je kunt je vakantie op het resort doorbrengen, waar op zich van alles te doen is. Maar wil je meer van het land zien dan kun je prachtige excursies maken. Het land heeft prachtige natuur en leuke steden waar je cultuur kunt snuiven.

Golfen in de Dominicaanse Republiek

Bij de golfsport denk je misschien meteen aan Engeland, waar deze sport enorm populair is. Mannen in ruitjesbroeken met een compleet arsenaal aan clubs in een karretje die al sigaren rokend over de golfcoart sjokken. Maar golf is in feite een heel hippe sport en wordt door steeds meer mensen beoefend. Ook in Nederland komen steeds meer golfbanen en aan de KLM Open, het belangrijkste golftoernooi van ons land, wordt deelgenomen door vooraanstaande topspelers. Maar als je eens wat anders wilt dan kun je ook golfen in een ver land. Een populaire bestemming is de Dominicaanse Republiek in Midden-Amerika. Hier vind je prachtige groene golfbanen waar zowel beginners als gevorderden hun hart kunnen ophalen.

Golfen in de Dominicaanse Republiek

Genieten in Cabarete en Santo Domingo

Eén van de meest veelzijdige plaatsen van de Dominicaanse Republiek is Cabarete. Hier vind je de eerder genoemde prachtige golfbanen en er is een kilometerslang hagelwit zandstrand. Surfers, zwemmers, zonaanbidders, iedereen komt hier aan zijn trekken. Hier wordt jaarlijks een internationale kitesurfwedstrijd gehouden waar de toppers in deze discipline aan deelnemen. Ook in de hoofdstad Santo Domingo, aan de zuidkust van het eiland, is veel te beleven. In de hoofdstad vind je onder andere het paleis van Diego Columbus, de zoon van de bekende Amerika-ontdekker Christoffel Columbus. De Kathedraal van Santo Domingo is één van de oudste in dit deel van de wereld, hij werd gebouwd in de eerste helft van de 16e eeuw.

Lees ook: Cuba, ontdek het onbekende!

cabarete dominicaanse republiek bezienswaardigheden

Vliegen naar de Dominicaanse Republiek

Vanuit Nederland vertrekken er vrijwel dagelijks rechtstreekse vluchten naar de hoofdstad van de Dominicaanse Republiek. Houd rekening met een jetlag omdat je “tegen de klok in vliegt”. Mensen die slecht tegen tijdsverschillen kunnen hebben hier vaak meer last van dan van met de klok mee vliegen. Het goede nieuws is natuurlijk wel dat je bij thuiskomst wellicht minder last hebt van het tijdsverschil. Vanuit Nederland vliegen verschillende maatschappijen naar de Dominicaanse Republiek, waaronder ook de KLM en een aantal prijsvechters. Soms is het voordeliger om een vlucht met een overstap te boeken, dit kan soms enkele honderden euro’s schelen op een retour. Wel moet je dan natuurlijk rekening houden met een veel langere reistijd omdat de transfertijd vaak meerdere uren bedraagt.

You may also like