Home » Een droomreis naar Indonesië

Een droomreis naar Indonesië

by Sander

Indonesië was tot 1948 een Nederlandse kolonie. Daar is inmiddels niet veel meer van te merken. Er zijn nog maar weinig mensen die Nederlands spreken. Veel van oorsprong Nederlandse bewoners zijn vertrokken na de onafhankelijkheid. Nederlands Indië bestaat dus allang niet meer. Maar het blijft een prachtig en fascinerend land om te bezoeken.

Sumatra

Sumatra is het grootste eiland van Indonesië en ook één van de grootste eilanden ter wereld. Het vliegveld van de hoofdstad Medan ontvangt dagelijks vele internationale vluchten. Sumatra wordt vooral bewoond door van oorsprong Maleisische afstammelingen, de islam is de belangrijkste godsdienst. De regio Atjeh heeft een speciale autonome status sinds 1959. Je kunt op Sumatra in de tropische regenwouden nog wilde orang-oetans en tijgers tegenkomen, hoewel de regenwouden door de mens ernstig worden bedreigd. Naast Medan is Palembang een bekende plaats op Sumatra, voor de koloniale tijd was dit de belangrijkste stad op het eiland.

indonesie Sumatra bezienswaardigheden en tips omslag

Java

Java is het dichtst bevolkte eiland van Indonesië met meer dan 1100 inwoners per vierkante kilometer. Op Java ligt ook de hoofdstad van Indonesië, Jakarta. Op dit eiland liggen veel vulkanen, waaronder de Merapi, die wordt gerekend tot de meest gevaarlijke vulkanen ter wereld. De laatste uitbarsting van de Merapi was in 2010, waarbij ruim 300 doden vielen en veel schade werd aangericht. Op Java liggen veel bekende steden uit het koloniale verleden zoals Bandung en Soerabaja. Op Java vind je ook het grootste boeddhistische monument ter wereld, de Borobudur. Dit indrukwekkende heiligdom ter ere van Boeddha werd gebouwd door koningen die hun kapitaal hadden vergaard met het verbouwen van rijst.

java merapi vulkaan bezienswaardigheden en tips omslag

Bali, paradijs van Indonesië

Het eiland Bali ligt tussen de grotere eilanden Java en Lombok Op Bali wordt de eigen taal het Bahasa Bali gesproken. Het merendeel van de bevolking is hindoe. Denpasar is de belangrijkste stad van het eiland, hier is ook het vliegveld gevestigd. De meeste neerslag valt in de periode november tot februari, het regenseizoen. Gedurende de zomermaanden valt er veel minder regen. De temperatuur ligt het gehele jaar rond de 30 graden. Toeristen komen graag naar Bali, vooral vanwege de heerlijke stranden. Maar ook het eten op het eiland is populair. Cultuurliefhebbers komen naar Bali vanwege de duizenden tempels die het eiland rijk is. Ook voor sportduikers is Bali interessant, er zijn meerdere geschikte duikstekken op het eiland waar je de prachtige flora en fauna onder water kunt bekijken. West Bali is een officieel Nationaal Park op het eiland.

indonesie bali strand bezienswaardigheden en tips omslag

You may also like