Home » Dit zijn de leukste stedentrips om met je moeder te doen

Dit zijn de leukste stedentrips om met je moeder te doen

by Sander
acropolis athene griekenland

Als Moederdag er weer aankomt, wil je toch duidelijk maken dat je moeder echt veel voor je betekent en dat kan natuurlijk door de aandacht die jij hebt geschonken aan het cadeau. Voor je moeder zal het uiteraard ook heerlijk zijn om wat extra tijd met jou door te brengen en wat leuks te doen en te zien. Wat dacht je van een stedentrip als Moederdag cadeau? Uiteraard verschillen de smaken van moeders, maar in het onderstaande lijstje is er vast iets leuks te vinden.

1. Athene, cultuur te over

In 3 1/2 uur vlieg je naar Athene, de oudste metropool in Europa. Als je vroeg in het seizoen een paar dagen hier cultuur kunt snuiven, kan je er weer tegen tot de volgende moederdag. Net als andere bijzondere objecten is de Akropolis natuurlijk iets dat je eens in je leven met eigen ogen moet zien. Hier zie je het Pantheon dat er in werkelijkheid nog mooier uitziet dan op plaatsjes. En het uitzicht vanaf deze plaats is overweldigend. Natuurlijk heeft de rest van de stad nog een hoop ander moois te bieden.

2. Maastricht, lekker shoppen

Hoeft jouw moeder niet zo nodig de grens over? Denk dan eens aan een dagje heerlijk winkelen in Maastricht. Het Stokstraatkwartier is het meest bekende winkelgebied in de hoofdstad van Limburg. Hier kan je shoppen of gewoon rondkijken in het oudste gedeelte van de stad, waar eens de Romeinen hun stempel op hebben gedrukt. Er zijn hier luxe winkeltjes en leuke boetiekjes, maar ook juweliers en antiquairs. Op deze plaats is het ook niet moeilijk om een leuk Moederdag cadeau te vinden, zoals een mooi armbandje of een leuke ketting. Maastricht is tevens de meest Bourgondische stad van ons land en lekker eten hoort er hier dan ook gewoon bij.

3. Boedapest, wellness hoofdstad van Europa

Het is slechts twee uur vliegen naar deze prachtige stad aan de Donau. Een mooie stad om met je moeder als cadeau voor Moederdag eens te gaan bezichtigen. Het stadsdeel Boeda heeft een groot aantal bezienswaardigheden die op loopafstand van elkaar liggen. Vooral bij de sfeervolle verlichting in de avond is de stad vaak sprookjesachtig. Boedapest heeft bovendien iets unieks. Over de hele stad vind je badhuizen verspreid. Deze thermale baden behoren eigenlijk tot het dagelijkse leven van de inwoners. Voor de bezoeker is het een heerlijke opkikker. Het Szechenyibad is onbetwist het mooiste.

4. Malaga, even zonnebaden

Malaga heeft leuke winkeltjes en een bruisende horeca. Maar Malaga is uiteraard vooral zon, zee en strand. Ga lekker met je moeder een paar dagen genieten van de zon terwijl het in Nederland nog winterjasweer is. Er zijn maar liefst 15 stranden in Malaga. Het meest bekend is La Malagueta. Vanaf dit stadsstrand ben je binnen 15 minuten in het historisch centrum, waar zich de meeste bezienswaardigheden bevinden.

You may also like