Home » Dit zijn de beste bestemmingen voor een zonvakantie in mei

Dit zijn de beste bestemmingen voor een zonvakantie in mei

by Sander

Als jij de luxe hebt dat je buiten het hoogseizoen op vakantie kan en wil, heb je al binnen een paar uur vliegen mooie bestemmingen waar de zonzekerheid in mei al groot is. Natuurlijk zijn er op grotere afstand ook prachtige vakanties te boeken. Wij kozen voor de volgende 5 bestemmingen voor een geweldige zonvakantie in mei.

1. Griekenland

In mei is het eigenlijk overal in Griekenland al lekker warm. Uiteraard zijn er verschillen en op de zuidelijke en oostelijke eilanden zal je de hoogste temperaturen kunnen verwachten. Kies je bijvoorbeeld voor Kreta, dan is de zuid- of de westkust een goede bestemming als jij zin hebt in lekker weer en veel levendigheid. Natuurlijk zijn hier ook in mei goedkope opties. Informeer eens naar een all inclusive reis naar Griekenland in deze maand.

2. Algarve

Dit deel van Portugal is gedurende het gehele jaar de meest populaire bestemming voor vakantiegangers uit Nederland. Dat is eenvoudig te verklaren door de kustlijn van 170 kilometer met een grote variëteit. Hier vind je baaitjes, brede mooie zandstranden en ruige rotsen met een prachtig uitzicht. In de nabije omgeving van de kust zijn er ook overal leuke historische stadjes die veel minder toeristisch zijn dan aan de Spaanse zuidkust. Wie lekker wil wandelen in de natuur, kan op een paar kilometer van het strand al terecht in ongerepte heuvels. En in mei is de zon vrijwel dagelijks aanwezig en zijn de temperaturen aangenaam.

beste zonbestemmingen mei sicilie

3. Sicilië

Prachtige ruïnes uit de Romeinse en ook de Griekse tijd, mooie schilderachtige vissersdorpjes en stranden aan de azuurblauwe zee. Maar natuurlijk ook de machtige Etna-vulkaan die dit bijzondere eiland domineert. Sicilië is een uitstekende keuze in mei. In de zomermaanden kan hier de temperatuur behoorlijk oplopen. Maar in mei is het er heerlijk zonnig en nodigen de temperaturen uit om ook het eiland te gaan verkennen. Als je veel wil zien, is een auto eigenlijk wel noodzakelijk, gelet op de omvang van het eiland.

4. Bali

In mei is de regentijd op Bali voorbij. Het is dan zonnig en warm op dit schitterende eiland. Hier vind je natuur, cultuur en veel spiritualiteit. Je moet er 15 of 16 uur voor vliegen, maar dan kan je ook naar het uiterste zuiden, bijvoorbeeld in Sanur of Nusa Dua. Dit is een ideale locatie voor een romantische vakantie. Ben je meer op zoek naar het authentieke Bali met zijn hindoeïstische spiritualiteit, dan is Ubud de plaats waar je moet zijn.

beste zonbestemmingen mei bali

5. Bonaire

Nederlands kunnen blijven praten in een omgeving die doet denken aan een bounty-eiland? En natuurlijk volop zon, zee en strand in mei. Dan is Bonaire wellicht een goede keuze voor jou. Bonaire staat ook bekend om de mogelijkheden on hier te (leren) duiken. Het is hier allemaal kleinschaliger dan op Aruba en ook veel minder ‘Amerikaans’. Op Bonaire kun je heerlijk ontspannen en het uitgaansleven biedt er voldoende vertier. Het eiland heeft veel natuur voor een mooie wandeltocht.

You may also like