Home » De perfecte familievakantie in Zuid-Spanje

De perfecte familievakantie in Zuid-Spanje

by Sander
Malaga-Zuid Spanje

Voor een perfecte familievakantie ben je in Zuid-Spanje aan het juiste adres: aangename temperaturen, prachtige kidsproof accommodaties en er is genoeg te beleven! Een bijkomend voordeel is dat de omgeving van Zuid-Spanje een stuk minder toeristisch is dan bijvoorbeeld de Costa Brava. Met een vakantie richting het zuiden ontwijk je de massa’s toeristen en wordt de zomervakantie een ontspannen tijd. Lees hier een aantal tips voor een geweldige vakantie voor het hele gezin in Zuid-Spanje!

Wandelen in El Torcal

Trek je wandelschoenen aan en vertrek voor wat beweging naar El Torcal. El Torcal is een van de wonderschone natuurreservaten gelegen in Andalusië. Het is relatief vlak waardoor het voor jongere kinderen ook goed te bewandelen is. Het park staat bekend om zijn eeuwenoude kalksteenformaties. Kinderen vinden het vaak fantastisch om te klimmen en klauteren over de stenen en rotsen die op de route liggen.

Zwemmen in de meren van Ardales

Breng een bezoekje aan de azuurblauwe meren van Ardales. De drie stuwmeren liggen in de provincie Málaga en zijn perfect voor wat verkoeling op een zomerse dag. Omringd door rotspartijen kun je er heerlijk luieren in de schaduw van de bomen en picknicken aan een van de picknicktafels. De dag is natuurlijk niet compleet zonder een frisse duik in het heldere water van een van de meren! Bij Zona Recreativa La Isla is het ook mogelijk waterfietsen en surfplanken te huren en kunnen kinderen spelen op het speeleiland in een van de meren.

Het kasteel van Málaga

Málaga is een van de grotere steden van Zuid-Spanje en zeker het bezoeken waard. Castillo de Gibralfaro is zowel letterlijk als figuurlijk een van de hoogtepunten van de stad. Het kasteel ligt op een hoog punt in de stad en biedt een prachtig uitzicht over de stad, de haven en de zee. Je kunt onder andere de kasteelmuren beklimmen en het kleine museum bezoeken. Daar kun je meer leren over de geschiedenis en oude bewoners van het kasteel. Het kasteel is zowel te voet te bereiken vanuit het historisch centrum als met de auto. De wandelroute naar het kasteel duurt ongeveer twintig minuten en is vrij pittig! Met jongere kinderen kun je beter de auto pakken.

Kidsproof accommodatie

Tijdens een familievakantie kun je het beste een (groot) huis huren. Ruimte is belangrijk zodat de kinderen ongestoord kunnen spelen en jij je als ouder ook even terug kunt trekken wanneer je daar behoeft aan hebt. De huizen van Vakantie Malaga zijn voorbeelden van zeer geschikte accommodaties. Het betreffen veelal vrijstaande villa’s op de meest prachtige locaties! Veel huizen hebben een zwembad en een grote tuin of terras. Ook is er rekening gehouden met de kindvriendelijkheid van de huizen en biedt de organisatie de mogelijkheid om attributen als kinderstoeltjes of -bedjes te huren gedurende de vakantie. Neem vooral een kijkje op de website www.vakantiemalaga.nl en ontdek zelf welke mooie huizen er in de omgeving van Zuid-Spanje te vinden zijn!

Kortom Zuid-Spanje heeft alle potentie voor een perfecte familievakantie. Met de juiste accommodatie, de prachtige omgeving en genoeg leuke activiteiten op de planning, rest er niks anders dan ontspannen en genieten van een vakantie om nooit te vergeten.

You may also like