Home » De mooiste eilanden in Zuid-Europa

De mooiste eilanden in Zuid-Europa

by Sander
Voor prachtige, zonnige eilanden hoef je niet naar Hawaii te gaan of naar Koh Phi Phi in Thailand. Zuid-Europa zit namelijk vol met prachtige eilanden en dat is ook een stuk dichter bij huis! In landen als Griekenland, Spanje en Italië zijn er genoeg plekken te vinden waar jij je hart kan verliezen en wij hebben ze voor jou op een rijtje gezet! Santorini Santorini is een Grieks eiland in de Egeïsche zee en ligt ten noorden van Kreta. Het eiland staat bekend is de grote komvormige krater, waar de witte dorpjes op en in zijn gebouwd. Verder zijn er ook veel rotspartijen en lavastranden in het oosten van het eiland, waardoor het echt een uniek karakter heeft. Je kan op het eiland makkelijk een scooter huren waardoor je het makkelijk kan ontdekken en de mooiste plekjes kan vinden voor een adembenemende zonsondergang. Sicilië Als je naar Sicilië gaat moet je of heel lang blijven of accepteren dat je niet alle mooie dingen kan zien. De punt van de Italiaanse laars is ongeveer even groot als België en heeft een lange geschiedenis met Romeinse, Arabische en Griekse invloeden. Ook de maffia heeft er een grote rol gespeeld, maar laat je niet afschrikken. Als je op Sicilië bent moet je de Etna bezoeken en het heerlijke Sicilische eten proeven, wat weer net wat anders is als het Italiaanse eten dat je gewend bent. Ibiza Het Spaanse eiland heeft een wereldberoemde reputatie omtrent haar uitgaansleven, lifestyle en celebrities die het eiland jaarlijks bezoeken. Door al deze dingen vergeten mensen wel eens dat Ibiza ook een heel mooi eiland is. Je hebt niet alleen wereldberoemde clubs zoals Pacha en Amnesia, maar ook een aantal prachtige stranden, gezellige stadjes als Ibiza en een veel rustiger hippie gedeelte in het noorden van Ibiza. Het eilandje Formentera is ook een echte aanrader en zal je versteld laten staan van de prachtige natuur en kleinschaligheid. Corsica Dit eiland is een onderdeel van Frankrijk, maar je als je Corsica bezoekt zal je er al snel achter komen dat het eiland en Frankrijk niet op elkaar lijken. De mensen zijn temperamentvoller, spreken hun eigen taal en leven op een hele andere manier. Corsica bevat ook veel cultuur, vooral in steden als Ajaccio, Bastia en Bonifacio. De eerstgenoemde stad is de geboorteplaats van Napoleon Bonaparte en is zeker de moeite waard! Corsica is ook een geweldige plek om te wandelen. Er zijn meer dan 1500 wandelroutes en er zijn veel mooi natuurplekken en archeologische opgravingen te vinden. Wil je op de hoogte blijven van de aller vetste reislocaties en de mooiste reizen? Neem dan eens een kijkje op travelfans.nl!

Voor prachtige, zonnige eilanden hoef je niet naar Hawaii te gaan of naar Koh Phi Phi in Thailand. Zuid-Europa zit namelijk vol met prachtige eilanden en dat is ook een stuk dichter bij huis! In landen als Griekenland, Spanje en Italië zijn er genoeg plekken te vinden waar jij je hart kan verliezen en wij hebben ze voor jou op een rijtje gezet!

Santorini

Santorini is een Grieks eiland in de Egeïsche zee en ligt ten noorden van Kreta. Het eiland staat bekend is de grote komvormige krater, waar de witte dorpjes op en in zijn gebouwd. Verder zijn er ook veel rotspartijen en lavastranden in het oosten van het eiland,  waardoor het echt een uniek karakter heeft. Je kan op het eiland makkelijk een scooter huren waardoor je het makkelijk kan ontdekken en de mooiste plekjes kan vinden voor een adembenemende zonsondergang.

Sicilië

Als je naar Sicilië gaat moet je of heel lang blijven of accepteren dat je niet alle mooie dingen kan zien. De punt van de Italiaanse laars is ongeveer even groot als België en heeft een lange geschiedenis met Romeinse, Arabische en Griekse invloeden. Ook de maffia heeft er een grote rol gespeeld, maar laat je niet afschrikken. Als je op Sicilië bent moet je de Etna bezoeken en het heerlijke Sicilische eten proeven, wat weer net wat anders is als het Italiaanse eten dat je gewend bent.

Ibiza

Het Spaanse eiland heeft een wereldberoemde reputatie omtrent haar uitgaansleven, lifestyle en celebrities die het eiland jaarlijks bezoeken. Door al deze dingen vergeten mensen wel eens dat Ibiza ook een heel mooi eiland is. Je hebt niet alleen wereldberoemde clubs zoals Pacha en Amnesia, maar ook een aantal prachtige stranden, gezellige stadjes als Ibiza en een veel rustiger hippie gedeelte in het noorden van Ibiza. Het eilandje Formentera is  ook een echte aanrader en zal je versteld laten staan van de prachtige natuur en kleinschaligheid.

Corsica

Dit eiland is een onderdeel van Frankrijk, maar je als je Corsica bezoekt zal je er al snel achter komen dat het eiland en Frankrijk niet op elkaar lijken. De mensen zijn temperamentvoller, spreken hun eigen taal en leven op een hele andere manier. Corsica bevat ook veel cultuur, vooral in steden als Ajaccio, Bastia en Bonifacio. De eerstgenoemde stad is de geboorteplaats van Napoleon Bonaparte en is zeker de moeite waard! Corsica is ook een geweldige plek om te wandelen. Er zijn meer dan 1500 wandelroutes en er zijn veel mooi natuurplekken en archeologische opgravingen te vinden.

Wil je op de hoogte blijven van de aller vetste reislocaties en de mooiste reizen? Neem dan eens een kijkje op travelfans.nl!

You may also like