Home » De mooie landschappen en unieke diersoorten van de Veluwe

De mooie landschappen en unieke diersoorten van de Veluwe

by Sander
De mooie landschappen en unieke diersoorten van de Veluwe

Op vakantie gaan in eigen land kan heel erg leuk zijn. Daarnaast kan het ook praktisch zijn in verband met kinderen of huisdieren. Wanneer je in Nederland blijft is je vakantie vaak ook een stuk goedkoper. Als je op zoek bent naar een vakantiehuis met hond kan een omgeving met veel bossen en parken ideaal zijn. Hier kun je tijdens de vakantie lekker gaan wandelen met je viervoeter. De Veluwe is een populaire vakantiebestemming voor veel mensen die houden van de natuur. Als je op zoek bent naar rust en ontspanning tijdens je vakantie zul je dat op de Veluwe zeker vinden. Daarnaast zijn er meer dan genoeg accommodaties op de Veluwe waar je kunt verblijven tijdens je vakantie. In deze blog lees je meer over wat je allemaal kunt ondernemen tijdens jouw vakantie op de Veluwe.

Ga voor een leuke wandel- of fietsroute

De Veluwe kent twee grote nationale parken. Voor deze parken betaal je een entreeprijs. Deze is wat duurder wanneer je met de auto het park in wilt. Het park De Hooge Veluwe en het Nationaal Park Veluwezoom kun je tijdens jouw vakantie op verschillende manieren ontdekken. Het is mogelijk om een fiets te gebruiken en routes door de parken af te leggen op deze fiets. De fietsen kun je op verschillende locaties in het park vinden en zodra je klaar bent met fietsen weer op een andere stallingsplaats neerzetten. Wanneer je liever gaat wandelen zijn er ook meer dan genoeg wandelroutes. Bij de entree krijg je een kaart van het park waarmee je jouw route kunt bepalen. Ook buiten de twee parken zijn er veel verschillende mooie routes op de Veluwe die je zowel met de fiets, lopend of zelfs met de auto kunt afleggen.

Dieren die je onderweg kunt tegenkomen

In de parken op de Veluwe kun je verschillende soorten wilde dieren tegenkomen. De ree, het edelhert en de moeflon zijn dieren die te vinden zijn in de parken. Je kunt er ook Schotse Hooglanders en wilde zwijnen tegenkomen. Dit is natuurlijk ook hartstikke leuk voor kinderen. Een vakantie op de Veluwe is dan ook een kindvriendelijke vakantie. Naast de twee parken zijn er nog genoeg andere activiteiten te doen.

You may also like