Home » Dé dingen die je moet weten over high school in Canada

Dé dingen die je moet weten over high school in Canada

by Scott
Dé dingen die je moet weten over high school in Canada

High school in Amerika is voor veel jongeren een echt droom. Het ideale beeld leven dat ze door alle Amerikaanse high school films hebben. Opgehaald worden met de te gekke schoolbussen en op een school zitten die een grote campus heeft. Hoe gaaf en dan ook nog eens de te leuke promnight. Ook is het te gaaf om in Canada high school te volgen. Dit is ook een te gave kans. Canada staat ook wel bekend om hun school kwaliteiten. Daarnaast is Canada ook nog eens een leuke plek waar je een hoop kan ontdekken.

Het Canadees schoolsysteem

Canada staat bekend om hun hoogopgeleide onderwijs. Net zoals in Nederland heeft Canada ook drie onderwijs lagen. Het basisonderwijs, het middelbare onderwijs en hoger onderwijs. In Canada gebruiken ze ook letters bij het geven van een beoordeling bij hun tentamens, werkstukken of overhoringen. Het verschilt wel per provincie wat ze gebruiken. Sommige provincies gebruiken nog cijfers. Canada heeft de algemene regel dat er al leerplicht is voor kinderen tussen de zes en zestien jaar. Ga je in Canada studeren dan kun je verwachten dat ze gebruik maken van grades. Dit werkt hetzelfde als het Amerikaanse schoolsysteem. In sommige provincies begint secondary school al in grade zeven. Verder zijn internationale studenten zeer welkom in Canada. Het nieuwe schooljaar start in september en eindigt in juni. In Canada is het ook heel populair om buitenschoolse activiteiten te doen. Dit is ook een groot voordeel voor een uitwisselingsstudent. Zo kun je gemakkelijk en snel nieuwe vrienden maken. Het Canadese schoolsysteem kan je goed vergelijken met het Amerikaanse schoolsysteem.

Moderne klaslokalen

De nieuwe technologie is daar heel erg belangrijk. Zij vinden het ook belangrijk dat de studenten mee gaan met de nieuwe ontwikkelen in de technologie. De klaslokalen zijn daarom ook een stuk moderner en technischer. Zij hebben in Canada tablets, interactive whiteboards en een informatielabel. Hoe vet is het om dit allemaal mee te mogen maken?! YFU kan dit avontuur mogelijk voor je maken. 

Docenten van hoge kwaliteit

In Canada mag je niet zomaar docent worden. Je moet voldoen aan hoge kwaliteit. Het is dus niet mogelijk om zomaar leraar te worden in Canada. Canadese middelbare leraren zijn specialisten op een gebied en moeten hier veel kennis over hebben. Daarnaast moet een docent ook ondersteuning en begeleidingsadviseur zijn voor zijn studenten. Dit om ervoor te zorgen dat zijn studenten slagen.

You may also like