Home » De 5 leukste evenementen in het buitenland

De 5 leukste evenementen in het buitenland

by Scott
evenementen buitenland

Wereldwijd vinden er jaarlijks duizenden evenementen plaats. Vaak zijn deze evenementen vooral populair bij de mensen die uit het gebied komen. Ook wel de locals genoemd. Maar hoe leuk is het om tijdens je reis een leuk evenement te beleven? Of speciaal voor een evenement naar het buitenland te reizen? Wij hebben een top 5 leukste evenementen in het buitenland gemaakt!

1. De Gentse Feesten

Tijdens dit evenement is jaarlijks in juli de hele binnenstad van Gent tien dagen lang één groot feestterrein. De gentse feesten is een traditioneel feest dat voor het eerste werd georganiseerd in 1843. Sindsdien hoort dit evenement tot een van de grootste volksfeesten van Europa. Geniet bij onze zuiderburen van muziek, volle terrassen, lekker eten en leuke activiteiten tijdens de Gentse Feesten.

2. Oktoberfest in München

Van onze zuiderburen naar onze oosterburen. In de Duitse stad München vindt namelijk jaarlijks in oktober het Oktoberfest plaats. Het Oktoberfest in München is een van de grootste volksfeesten ter wereld en staat bekend om de klederdracht. Op het Oktoberfest terrein dragen dan ook alle mannen een lederhosen en vrouwen een dirndl. Oja.. en iedereen drinkt uit bokalen met speciaal Oktoberfest bier. Dat klinkt fantastisch toch? Koop je lederhose of dirndl bij een Oktoberfest winkel en boek je reis naar München!

3. Carnaval in Rio de Janeiro

Hou je meer van een tropisch evenement? Dan is carnaval in Rio de Janeiro een feest dat je echt een keer in je leven meegemaakt moet hebben. We kennen Carnaval natuurlijk als gezellig feest met carnavalskleding dat vooral in het zuiden van ons land gevierd wordt, maar ook in Zuid-Amerika wordt dit feest op veel plaatsen gefeest. Rio de Janeiro is de bekendste plaats, waarbij je naast feesten ook kunt genieten van bijzondere optochten.

4. Saint Patrick’s Day in Cork

Een evenement in het buitenland dat minder bekend is onder Nederlanders is Saint Patrick’s Day. Dit is de nationale feestdag van Ierland op 17 maart waarbij de beschermheilige van het land (Sint-Patricius) wordt herdacht. Je kunt het evenement ongeveer vergelijken met onze Koningsdag. Overal in het land wordt er feest gevierd met kermissen, vuurwerk, optochten en optredens. Moeten we een stad noemen om Saint Patrick’s Day te vieren, dan adviseren wij om Cork op 17 maart te bezoeken!

5. Chinees nieuwjaar

Het Chinees nieuwjaar wordt ook wel het Lentefestival genoemd en is een van de belangrijkste Chinese feestdagen. Dit geweldige evenement wordt traditioneel gevierd met draken- en leeuwendansen. Ook is een groot familiemaal traditie op deze feestdag.

You may also like