Home » Cuba, ontdek het onbekende!

Cuba, ontdek het onbekende!

by Sander

Een reis naar Cuba was enkele jaren geleden nog niet zo verstandig. Vanwege het streng communistische regime onder leiding van Fidel Castro was het er niet altijd even veilig. Maar de huidige regeringsleiders hebben het beleid wat versoepeld en er is toenadering gezocht tot het westen. En Cuba is een prachtig land waar veel te ontdekken valt. Je kunt er een individuele rondreis maken, een groepsreis onder leiding van een ervaren gids of bezoek de bruisende hoofdstad Havana.

cuba bezienswaardigheden en reistips

Havana, stad van sigaren en oldtimers

Omdat Cuba jarenlang “op slot” zat heeft de tijd er deels stil gestaan. Als je tijdens een stadswandeling door de hoofdstad Havana loopt moet je niet gek opkijken als je stokoude Cadillacs en roestige Lada’s ziet rondrijden waar de eigenaren maar wat trots op zijn. Cuba staat natuurlijk bekend om de tabaksindustrie en de bekende sigaren uit Havana. Verstokte sigarenrokers zijn maar wat blij met een doosje goede sigaren uit dit land. In Havana vind je het bekende Plaza de Revolution, waar de communistische staat werd uitgeroepen. Je kunt in de Cubaanse hoofdstad een tabaksfabriek bezoeken waar je met eigen ogen kunt zien hoe de beroemde sigaren worden gemaakt. Uit alle cafeetjes klinkt de bekende Cubaanse salsamuziek en je moet niet gek opkijken als je mensen op straat ziet dansen en muziek maken.

cuba havana bezienswaardigheden en reistips

Contrasten in Baracoa

Wil je het andere Cuba zien, dan boek je vanuit Havana een binnenlandse vlucht naar Holguin. Vanaf het vliegveld kun je naar Baracoa reizen, een klein dorpje waar de kippen gewoon los op straat lopen. Het is misschien moeilijk voor te stellen, maar in dit landelijke gebied werd de grote leider Fidel Castro geboren. Zijn geboortehuis is voor toeristen te bezoeken. Je bent hier in de oudste plaats van Cuba en het contrast met Havana kan haast niet groter zijn. Je reist over onverharde wegen dus opschieten is er niet bij en het lijkt alsof de tijd hier vele decennia heeft stilgestaan.

cuba baracoa bezienswaardigheden en reistips

Bron: http://bestcubaguide.com/baracoa-cuba-story-authentic-travel-explore/

Een blik op de geschiedenis van Cuba

Tijdens een rondreis door Cuba moet je ook zeker een bezoek brengen aan de Varkensbaai. Hier leverde Castro in 1961 strijd met Cubaanse ballingen die zijn regime omver wilden werpen. De ballingen verloren de slag en daardoor kwam Castro nog steviger in het zadel te zitten en zijn alleenheerschappij duurde voort. In Cuba ligt ook de bekende Amerikaanse basis Guantanamo Bay, waar veel vermeende terroristen gevangen werden gezet. Amerika kreeg hierop veel kritiek omdat de omstandigheden voor de gevangenen zeer slecht waren en velen er jaren zaten zonder vorm van proces.

You may also like