Home » De Canarische Eilanden, meer dan een vakantieparadijs

De Canarische Eilanden, meer dan een vakantieparadijs

by Eva Groene
gran canaria canarische eilanden spanje

De meeste mensen die naar de Canarische Eilanden op vakantie gaan doen dit vanwege het mooie weer. Lekker in de winter een beetje zon opdoen en de Nederlandse kou ontvluchten. Of de wisselvallige zomer in Nederland laten voor wat hij is en lekker een paar weken in de zon op Gran Canaria of Fuerteventura. Maar de Canarische Eilanden hebben meer te bieden dan zon en strand.g

Gran Canaria

Het bekendste en meest toeristische eiland is ongetwijfeld Gran Canaria. Hier vind je de drukbezochte badplaatsen en de luxe resorts waar je zomaar binnen- en buitenlandse celebreties tegen het lijf kunt lopen. Maar Gran Canaria heeft meer te bieden. Op dit eiland vind je ook knusse dorpjes en je zult ontdekken dat de stranden buiten de toeristengebieden een stuk rustiger zijn. Als je rust zoekt is Gran Canaria misschien niet de beste keuze, want het gehele jaar door verblijven er tienduizenden toeristen, vooral ouderen en ook veel Duitsers.

Bekijk alle informatie over het vliegveld van Gran Canaria

gran canaria canarische eilanden spanje

Tenerife

Tenerife doet vooral ouderen nog steeds denken aan één van de grootste vliegrampen in de burgerluchtvaart waarbij een KLM toestel betrokken was. Ruim 500 passagiers vonden de dood door een miscommunicatie tussen de piloot van het KLM toestel en de luchtverkeersleiding. Maar desondanks is Tenerife nog steeds ook voor Nederlanders een geliefd vakantie-eiland. Je vindt er in het hoogseizoen wel veel Engelsen en Duitsers. Voor rustzoekers heeft Tenerife echter ook genoeg te bieden. Je vindt er prachtige ruige natuur voor heerlijke wandelingen en hiking tochten. Voor een gezin met kinderen is Tenerife ideaal omdat er veel veilige kindvriendelijke stranden zijn. De Pino del Teide is niet alleen de hoogste berg van Tenerife of van de Canarische Eilanden, maar van heel Spanje, waartoe de eilanden behoren. Deze berg is 3718 meter hoog.

Lees ook: Ontsnap aan de winter op deze vijf zonzekere bestemmingen

tenerife spanje canarische eilanden

Lanzarote

Eén van de kleinere Canarische Eilanden is Lanzarote. Vooral bekend om zijn vulkanen die prachtige lavalandschappen hebben gecreëerd. Lanzarote kent ook wel massatoerisme, maar dit vind je vooral in enkele steden op het zuidelijke deel van het eiland. Wil je de drukte ontvluchten dan kun je verblijven in één van de gezellige dorpjes aan de andere kant van het eiland. Lanzarote is bekend om zijn wijngaarden, er wordt lekkere lokale wijn gemaakt die je zeker moet proeven. Lanzarote is duidelijk anders dan bijvoorbeeld Gran Canaria of Tenerife. Maar je kunt er zeker genieten van een heerlijke zonvakantie op één van de heerlijke stranden.

Bekijk welk Canarisch Eiland het beste bij jou past

lanzarote spanje canarische eilanden

Fuerteventura

Fuerteventura is vooral geliefd bij surfers omdat je langs de kust heerlijk watersport kunt beoefenen. Dit komt vooral omdat het weer op dit eiland vrij constant is. Zon en wind zijn altijd aanwezig en dat is natuurlijk een ideale combinatie om te surfen. Hete toerisme is er niet zo massaal als op Tenerife of Gran Canaria. Maar als je in het hoogseizoen naar Fuerteventura gaat moet je er wel rekening mee houden dat je zeker niet de enige bent. Het eiland door UNESCO aangewezen als beschermd natuurgebied. Dit biedt mogelijkheden om bijzondere dieren zoals dolfijnen en potvissen en de unieke Canarische Roodborsttafuit beter te beschermen.

fuerteventura spanje canarische eilanden

You may also like