Home » Bezoek Parijs, de stad van de liefde

Bezoek Parijs, de stad van de liefde

by Eva Groene
Champs-Elysées winkels

De Franse hoofdstad Parijs spreekt bij velen tot de verbeelding. Parijs wordt de stad van de liefde genoemd omdat veel verliefde stelletjes er naartoe gaan. Een andere bijnaam is de Lichtstad, omdat Parijs nooit slaapt maar dag en nacht bruist van levendigheid. Je kunt op verschillende manieren naar Parijs reizen. Je kunt met de auto gaan, maar echt aan te raden is dat niet, de Fransen staan niet echt bekend om hun goede rijstijl en bovendien is de rondweg rond Parijs een garantie voor files. Je kunt met het vliegtuig gaan, maar de snelste manier is waarschijnlijk de trein. Vanaf station Amsterdam CS of Rotterdam CS kun je de Thalys nemen die je rechtstreeks naar hartje Parijs brengt. Een alternatief is reizen via station Brussel Zuid/Midi in België.

De mooiste plekken van Parijs

Als je Parijs bezoekt dan wil je natuurlijk de bekende bezienswaardigheden bezoeken. De Eiffeltoren kun je beklimmen, dit is gratis tot ongeveer halverwege. Wil je nog hoger dan maak je gebruik van de lift en daarvoor moet worden betaald. Maar ook halverwege de Eiffeltoren heb je al een mooi uitzicht over de stad. Het Louvre staat ook bij veel toeristen op het lijstje, vooral vanwege het beroemdste schilderij ter wereld, de Mona Lisa van Leonardo Da Vinci. Een andere bekende bezienswaardigheid in Parijs is de Arc de Triomphe, een imposant bouwwerk dat werd gebouwd ter ere van de overwinning die Napoleon had geboekt bij Austerlitz. Het monument werd pas ruim 30 jaar later voltooid. Je vindt de Arc de Triomphe op de Place Charles de Gaulle, aan één van de uiteinden van de beroemdste straat van Parijs, de Champs-Elysées.

arc de triomphe

Shoppen in Parijs

Wie van winkelen houdt komt nergens anders zo goed aan zijn trekken als in Parijs. Aan de Champs-Elysées vind je de dure boetieks van bekende modeontwerpers en modehuizen. Als je hier wilt winkelen dan is het wel verstandig om een creditcard met een ruime bestedingslimiet mee te nemen. Maar ook als je wat minder te besteden hebt zijn er genoeg mogelijkheden om kleding te scoren. Er zijn winkels waar merkkleding van bekende merken tegen bodemprijzen wordt verkocht. En dan is er natuurlijk de uitverkoop die in januari en in juli begint. Ben je rond die tijd in Parijs dan kun je shoppen met kortingen die kunnen oplopen tot wel 70%. Ook voor lekker eten kun je natuurlijk in Parijs terecht, van chique restaurants met haute cuisine tot alle bekende fastfood ketens, Parijs heeft het allemaal.

Champs-Elysées winkels

You may also like