Home » Een bezoek aan wereldstad Londen

Een bezoek aan wereldstad Londen

by Eva Groene
bezienswaardigheden londen

De hoofdstad van Groot-Brittannië, Londen, staat bij veel mensen op het verlanglijstje om eens te bezoeken. En dat is niet onterecht want het is een heel leuke stad om als toerist naartoe te gaan. Je kunt Londen op twee eenvoudige manieren bereiken, namelijk per vliegtuig of per trein door de Kanaaltunnel. Als je per trein reist dan ga je eerst naar het Belgische station Brussel Zuid/Midi. Vanaf hier vertrekt de Eurostar trein naar Londen. De trein stopt nog één keer voordat hij de Kanaaltunnel in duikt en wel in Lille. De rit door de tunnel duurt zo’n 23 minuten en daarna is het nog een uurtje voordat je in hartje Londen wordt afgezet. Vliegen kan natuurlijk ook, zowel van Schiphol als vanaf de regionale luchthavens Rotterdam The Hague Airport als Eindhoven Airport vertrekken dagelijks meerdere vluchten naar diverse luchthavens in de regio Londen.

Vervoer in Londen

Ben je eenmaal aangekomen in Londen dan kun je een taxi nemen naar je hotel. Taxi’s zijn in de Britse hoofdstad talrijk en vergeleken met Nederland erg goedkoop. Je kunt ook de metro nemen, vanaf het treinstation waar de Eurostar arriveert, Paddington Station, kun je direct op de metro stappen. Londen beschikt over een uitgebreid metronetwerk dat je naar alle uithoeken van de stad brengt. De metro’s rijden met een hoge frequentie. Het handigst is om een meerdaagse kaart voor het openbaar vervoer te kopen, dit is vaak goedkoper dan steeds losse tickets aan te schaffen. Vrijwel alle metrostations hebben poortjes die met je ticket kunnen worden geopend.

taxi in londen

De bekendste bezienswaardigheden in Londen

Als je deze wereldstad bezoekt dan zijn er natuurlijk een paar bezienswaardigheden in Londen waar je geweest moet zijn. De Big Ben is er zo eentje. Net als het enorme reuzenrad dat aan de oever van de Theems staat. Ook als je er niet in wilt of durft is het een imposant gezicht om het enorme reuzenrad te zien draaien. Bij een bezoek aan Buckingham Palace, de residentie van de Engelse vorst, kun je als je geluk hebt het wisselen van de wacht meemaken. Zo niet dan mag je altijd wel op de foto met de guards die bij het paleis op wacht staan. Op het adres Downingstreet 10 woont de Britse premier. Dit pand is niet te bezichtigen, je komt niet verder dan het hek waarmee het smalle straatje waar het huis is gevestigd is afgesloten.

londen eye reistips

Waar moet je op letten bij een bezoek aan Londen?

Als je Londen bezoekt dan betaal je met de Britse Pond. Je kunt op de luchthaven of het treinstation waar de Eurostar arriveert bij verschillende geldautomaten pinnen. Het is handig om wat cash bij je te hebben, want pinnen of betalen met creditcard is in sommige kleine winkels niet mogelijk. Let verder op dat het verkeer links rijdt. Bij veel oversteekplaatsen worden toeristen gewaarschuwd met de tekst “Look Right” op de stoeprand. Als je met de metro rijdt hoor je regelmatig het bekende zinnetje “mind the gap” als een station wordt aangedaan. Bij sommige stations is dit inderdaad geen overbodige waarschuwing.

look right londen

You may also like