Home » Een bezoek aan bruisend Argentinië

Een bezoek aan bruisend Argentinië

by Eva Groene
argentinie reistips

Sinds onze Koning met een Argentijnse in het huwelijk trad, is de belangstelling voor dit land in Nederland sterk toegenomen. Het land van Koningin Máxima tont een zeer divers landschap met uitgestrekte pampa’s en woestijnen, ruige bergen en adembenemende watervallen en gletsjers. Natuurliefhebbers kunnen er dan ook hun hart ophalen. Het is aan te raden genoeg geheugenkaartjes voor je camera mee te nemen om al het moois te kunnen vastleggen. Ook de dorpen en steden zijn zeer divers. Iedereen kent de beelden van de bruisende hoofdstad Buenos Aires. Maar je vindt er ook knusse bergdorpjes waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan en die je doen denken dat je in de Alpen bent.

Patagonië

Als je van ruig en onherbergzaam landschap houdt dan is een bezoek aan de streek Patagonië zeker een aanrader. Dit gebied is zo groot dat het zich uitstrekt tot in Chili. Het is een populair gebied voor hikers. Je kunt er wekenlang rondtrekken en steeds weer wat anders zien. Langs de kust ontmoet je pinguïns en verder op de oceaan zwemmen orka’s en walvissen. In de omgeving van Torres den Paine en Los Glaciares kun je genieten van prachtige bijna turquoise aandoende meren en spectaculaire gletsjers. Hier bevindt zich ook de meest zuidelijke plaats ter wereld, Ushuaia. Als je hier bent, kun je als bewijs van “I’ve been there” een stempel in je paspoort laten zetten. De meest spectaculaire gletsjer in Patagonië is Perito Moreno. Met enorm veel kabaal storten water en enorme brokken ijs naar beneden.

patagonie argentinie reistips travelgek

Tucuman en Salta

Wil je een geheel andere kant van Argentinië zien, breng dan een bezoek aan de noordelijk gelegen streken Salta en Tucuman. Dit is heel wat anders dan het ruige Patagonië. Hier geen ruig Andesgebergte maar uitgestrekte pampa’s en woestijnen. In Salta zijn nog veel authentieke paardenranches. Je kunt hier een paard huren voor een heerlijke tocht door de natuur. Ook overnachten op de boerderij is hier mogelijk. In dit deel van Argentinië wonen nog veel afstammelingen van de oorspronkelijke bewoners van Zuid-Amerika. Je herkent ze aan hun kleurrijke woningen en eveneens kleurrijke klederdrachten. Ook de bergen in Tucuman en Salta zijn kleurrijk. Dit wordt veroorzaakt doordat er zich verschillende mineralen in het gesteente bevinden die de bergen verschillende kleuren geven.

tucuman argentinie

Buenos Aires

Natuurlijk breng je tijdens een bezoek aan Argentinië ook een bezoek aan de bruisende hoofdstad Buenos Aires. Hier is de tango uitgevonden en kun je genieten van bruisende salsafeesten. Je vindt hier honderden steakrestaurants waar je de echte Argentijnse biefstuk kunt eten. Drukbezochte cafés zijn er ook in overvloed. In de wijk San Telmo vind je de beroemde antiekwijk. Ook bekende toeristische hoogtepunten zijn de begraafplaats Recoleta en Plaza de las Naciones Unidas, waar de beroemde metalen bloem “Floralis Generica” te bezichtigen is. Buenos Aires is een bruisende stad die veel te bieden heeft. Zeker een aanrader om te bezoeken als je je vakantie in Argentinië doorbrengt.

buenos aires argentinie reistips

You may also like