Home » Een bezoek aan betoverend Oman

Een bezoek aan betoverend Oman

by Sander
prachtig oman bezienswaardigheden travelgek

Oman is een sultanaat, geleid door een sultan. Oman ligt op het Arabisch Schiereiland en grenst aan de Indische Oceaan met een kustlijn van ongeveer 1700 kilometer. De buurlanden van Oman zijn Saudi-Arabië, Jemen en de Verenigde Arabische Emiraten. Sinds er in 1970 een progressieve sultan aan de macht kwam is de situatie in Oman sterk verbeterd. Er werden wegen aangelegd, scholen en ziekenhuizen gesticht en ook het toerisme kreeg de nodige aandacht. Sindsdien timmert het land flink aan de weg om bij bezoekers uit het buitenland in de smaak te vallen.

De hoofdstad Masqat

Wanneer je Oman bezoekt dan arriveer je vrijwel zeker in de hoofdstad Masqat. In Masqat vind je het paleis van de sultan, het Al-Alam Paleis. Dit wordt niet dagelijks bewoond door de sultan, hij verblijft er alleen bij bijzondere aangelegenheden en ontvangt er belangrijke gasten, zoals bij staatsbezoeken door koningen of regeringsleiders van andere landen. Verder is in de hoofdstad de bekende Sultan Quaboe moskee gevestigd. Deze moskee is zeer recent gebouwd, de bouw startte in 1995 en duurde iets meer dan zes jaar. Voor de bouw werd 300.000 ton Indische zandsteen gebruikt.

oman sultan masqat reistips

Machtsovername door de huidige sultan

Sultan Quaboes bin Said al Said nam in 1970 de macht over van zijn vader. Deze leefde daarna in ballingschap in Groot Brittannië. Quaboes was tot de conclusie gekomen dat zijn land in grote armoede leefde en daar wilde hij wat aan doen. Hij nodigde landgenoten die Oman hadden verlaten uit om terug te komen en te helpen het land weer op te bouwen. Hoewel Quaboes een absoluut heersend vorst is, er is geen gekozen regering, is hij zeer geliefd onder zijn volk. Omdat Quaboes geen kinderen heeft, is het nog niet bekend door wie de in 1940 geboren sultan zal worden opgevolgd als hij komt te overlijden.

Geniet van de gastvrijheid

Oman wordt door toeristen die het land bezochten geroemd om zijn gastvrijheid. De mensen zijn overal even vriendelijk voor de toeristen en bereid om je overal mee te helpen. Ze nodigen je uit in hun huis voor een kopje thee of zelfs om een maaltijd te gebruiken. Je kunt als toerist veilig een rondreis door Oman maken, er is geen sprake van oorlogen of andersoortige onrust. Dit zorgt ervoor dat het toerisme nog steeds groeit in dit land. Veel westerse toeristen die Oman bezoeken ervaren hun reis als in het sprookje van 1001 nacht. Een bezoek aan Oman is zeker een onvergetelijke ervaring.

moskee oman bezienswaardigheden

You may also like