Home » Bezienswaardigheden in Tel Aviv die je niet mag missen

Bezienswaardigheden in Tel Aviv die je niet mag missen

by Sander
Bezienswaardigheden in Tel Aviv die je niet mag missen

Wie een leuke bestemming zoekt voor een stedentrip van een paar dagen, maar alle drukbezochte plekken als Barcelona en Londen wel gezien heeft, kan eens een kijkje nemen in Tel Aviv. Deze stad in Israël is de laatste jaren enorm in opkomst onder toeristen en dat is niet voor niets. De stad heeft veel leuke bezienswaardigheden, het kent een zeer aangenaam klimaat en het is een stad waar toeristen meer dan welkom zijn. Vanuit Amsterdam is het ongeveer 4,5 uur vliegen naar deze hotspot, en vrijwel iedere dag zijn er meerdere vluchten beschikbaar. Ga online op zoek naar vliegtickets Tel Aviv en geniet van deze prachtige bestemming. Wij zetten graag de leukste bezienswaardigheden van Tel Aviv voor je op een rij, zo kun je optimaal genieten van deze indrukwekkende stad in Israël.

The Promenade

Aan de kust van Tel Aviv vind je The Promenade. Dit is een deel van de stad waarin het altijd leuk en gezellig is. De totale promenade is ongeveer 14 kilometer lang, en je vindt hier allerlei faciliteiten om heerlijk te genieten. Zo vind je er leuke stranden waar je even kunt ontspannen, kom je er veel hoogwaardige restaurants tegen en zijn er genoeg mogelijkheden om te kunnen winkelen. Een middag en avond wandelen aan The Promenade laat je één van de leukste delen van Tel Aviv zien.

Camel Market

In Tel Aviv worden meerdere markten georganiseerd, maar de Camel Market is de oudste en meest bezochte markt van de stad. Al sinds 1920 wordt er op deze markt gehandeld in allerlei verschillende producten. Van voedsel tot souvenirs en van kleding tot huishoudelijke apparaten. Liefhebbers van verse groenten en fruit kunnen hier verschillende keukens van over de hele wereld ontdekken. Voor toeristen die er een kijkje willen komen nemen, worden er zelfs verschillende tours georganiseerd, om de leukste plekjes van de markt te ontdekken. Op deze markt kun je verschillende heerlijke producten even proeven, om te kijken wat jij het meest lekker vindt.  Naast de Camel Market zijn Jaffa Flea Market en SHuk Hanamal bekende markten.

Tel Aviv Museum of Arts

Tel Aviv kent meerdere musea, maar het Tel Aviv Museum of Arts is verreweg de populairste. In dit museum vind je kunst van zowel Israëlische afkomst, als kunst uit andere landen. Bovendien zijn er stukken tentoongesteld uit het verre verleden als het recente verleden. Er worden verschillende workshops, lezingen en tentoonstellingen georganiseerd in dit museum. Voor kunstliefhebbers is het dan ook aan te raden om een bezoekje te brengen aan dit mooie museum. Het museum is te vinden in een prachtig pand aan de Shaul Hamelech Boulevard, en is ontworpen door de Amerikaanse architect Preston Scott Cohen.

You may also like